Politika

LEKIĆ: Nisam nudio Krivokapiću mjesto premijera

0707lekic
P
redsjednik Demokratkog fronta Miodrag Lekić demantovao je da je nudio lideru SDP-a Ranku Krivokapiću mjesto premijera. „Ne nisam nudio Krivokapiću mjesto premijera. Istine radi, ni Krivokapić se nije nudio za tako nešto. Mi, uostalom, nismo ni mogli stići do te teme, između ostalog i zbog činjenice da još postoji vlada  u kojoj participira Krivokapićeva partija", kazao je "Vijestima" Lekić.

LEKIĆ: Nisam nudio Krivokapiću mjesto premijera
Portal AnalitikaIzvor

Dnevne novine objavile su juče da je Lekić nudio Krivokapiću mjesto predsjednika Vlade, "kakao bi na pravi način bili pripremljeni vanredni parlamentarni izbori".

Lekić je kazao da ako se "Krivokapić istinski i do kraja bude opredijelio za formiranje pravne države i ovoga puta stvarno bude distancirao od nosioca ekonomske propasti Crne Gore i ekonomskog kriminala i time doprinese padu vlade, onda to postaje politička činjenica koju treba objektivno vrednovati".

Predsjednik DF-a je dodao da „sve to treba i da se stvarno dogodi da bismo mogli nastaviti konstruktivan dijalog".

„DF kao ozbiljna stranka nema namjeru da ulazi u nikakve prethodne političke aranžmane ni sa kime, pa ni sa SDP, sve dok traju njihova teška optuživanja sa DPS za kolaps crnogorskih finansija. Sve to bez konkretnog političkog epiloga, kazao je Lekić.

On je naglasio da treba sačekati da se vidi "da li će se na kraju ipak raditi o buri u čaši vode ili istinskom raskolu na principijelnim osnovama, što podrazumijeva prije svega pad aktuelne vlade i njenu odgovornost za teško stanje u zemlji".

Portal Analitika