Politika

Vujović: Raspad vladajuće koalicije realan koliko i gašenje KAP-a

zlatkovijestimauok
Ukoliko ne dođe do reprogramiranja obaveza KAP-a, odnosno sa druge strane eventualnog gašenja ove kompanije sasvim vjerovatno da bi takvi scenariji vodili i i raspadu vladajuće koalicije odnosno vanrednim parlamentarnim izborima- kazao je politički analitičar Zlatko Vujović u izjavi Televiziji Vijesti, napominjući da je raspad koalicije DPS- SDP jednako realan scenario koliko i gašenje Kombinata Aluminijuma.

Vujović: Raspad vladajuće koalicije realan koliko i gašenje KAP-a
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik crnogorskog parlamenta i lider Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić optužio je ranije Demokratsku partiju socijalista da svojom ekonomskom politikom dovodi državu u stanje bankrota i najavio mogućnost pada Vlade i vanrednih parlamentarnih izbora na jesen.Krivokapić je kazao da ukoliko dođe do izbora SDP bi samostalno nastupio.

Na pitanje da li će se SDP i DPS dogovoriti o rebalansu budžeta sobzirom da je Krivokapić bio kategoričan da kompromisa između koalicionih partnera po pitanju rebalansa budžeta ne može biti, Vujović je kazao:

- Dogovor o rebalansu budžeta znači da će SDP preuzeti odgovornost DPS-a, a čini se da oni sve rade da izbjegnu odgovornost. Tako da vjerujem da će pokušati da ne dođe do rebalansa budžeta i na taj način prepustiti odgovornost DPS-u i pored toga što su bili sve vrijeme u Vladi- ocijenio je Vujović.

Vujović je naveo i da podrška vladajućoj koaliciji DPS stalno pada te da bi „eventualni samostalni nastup omogućio da DPS i SDP pojedinačno osvoje značajno više glasova nego zajedno“.

- Time ne samo da bi izbjegli eventualno poraz nego bi otvorili mogućnost postizbornoj koaliciji ukoliko dobiju dovoljan broj glasova, kazao je Vujović.

 

 

 

Portal Analitika