Društvo

Bioče: Policija zaplijenila kilogram heroina

hnbioceuok
Službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova u komunikaciji sa službenicima Direkcije policije MUP-a Republike Srbije, izveli su sinoć akciju kojom su prekinuli lanac krijumčarenja opojne droge i tom prilikom zaplijenili jedan kilogram heroina i lišili slobode dva lica iz Podgorice.

Bioče: Policija zaplijenila kilogram heroina
Portal AnalitikaIzvor

Policija je juče oko 20.30 časova, u mjestu Bioče lišila slobode Ž.L. (33) i D.V. (36), nakon što je u vozilu u kom su se nalazili pronađena droga.

Policijski službenici su, postupajući na osnovu operativnih podataka kojima su raspolagali, zaustavili i kontrolisali putničko vozilo marke „Citroen“, podgoričkih registarskih oznaka, kojim je upravljao Ž.L, dok se D.V. nalazio na mjestu suvozača.

- Nakon kontrole, policijski službenici su postupajući po naredbi nadležnog sudije za istragu, izvršili detaljan pretres pomenutog vozila, i tom prilikom su, u unutrašnjosti vozila, ispod zadnjeg sjedišta, u specijalno pravljenom bunkeru, pronašli dva veća pvc pakovanja. Jedno pakovanje je sadržalo oko jedan kilograma materije za koju se sumnja da je opojna droga heroin, a drugo pakovanje oko pola kilograma materije za koju se sumnja da je tzv. “smješa”- materija koja služi za miješanje sa opojnom drogom heroin, navodi se u saopštenju MUP-a.

Pronađena pakovanja su izuzeta i biće poslata na vještačenje u Forenzički centar, a o rezultatima pretresa policijski službenici su obavijestili Više državno tužilaštvo u Podgorici.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su Ž.L. i D.V. namjeravali da pomenutu opojnu drogu stave u tzv. uličnu prodaju na području Podgorice. Policija iz Srbije preduzima dalje aktivnosti, radi identifikovanja lica koje je, kako se sumnja, na teritoriji njihove države prodalo heroin Ž.L. i D.V.

Protiv Ž.L. i D.V. juče je podnijeta krivična prijava, zbog osnovane sumnje, da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Nakon lišenja slobode Ž.L. i D.V. su, sinoć oko 23,30 časova, uz krivičnu prijavu, predati zamjeniku Višeg državnog tužioca u Podgorici, na dalju nadležnost.

 

 

Portal Analitika