Društvo

Vijesti: Medenica bez konkursa zaposlila šeficu kabineta

vesna
P
redsjednik Vrhovnog suda Vesna Medenica uoči predsjedničkih izbora je, bez raspisivanja konkursa, zaposlila kćerku šefa kolašinske policije Milorada Šukovića koja je bratanična predsjednika Skupštine opštine Kolašin, Mila Šukovića.

Vijesti: Medenica bez konkursa zaposlila šeficu kabineta
Portal AnalitikaIzvor

Prema dokumentima dostavljenim Anketnom odboru, u koje su Vijesti imale uvid, Medenica je angažovala Tamaru Šuković kao šefa kabineta, potpisujući sa njom tri ugovora o obavljanju privremeno-povremenih poslova.

Šuković je prvi ugovor na mjesec dana potpisala 15. marta, a nakon isteka potpisala je novi 15. aprila. Treći ugovor Medenica je potpisala 15. maja.

Predsjednički izbori raspisani su 18. januara, a održani 7. aprila. Zakonom o finansiranju političkih partija zabranjeno je raspisivanje konkursa i zapošljavanje od raspisivanja izbora do njihovog održavanja .

U Vrhovnom sudu tvrde da je Šuković privremeno angažovana na upražnjenom mjestu šefa kabineta zbog prirode i obima poslova u Vrhovnom sudu, kao obaveza u pregovaračkom procesu za 23. i 24. poglavlje.

Šuković je, kako se navodi u odgovoru Vrhovnog suda koji je potpisala sekretar tog suda Sanja Kalezić, bila najbolji student u generaciji i dobitnik studentskih nagrada.

Kako se navodi, pripravnički staž je obavila u Vrhovnom sudu i pravosudni ispit položila u roku.

 

 

Portal Analitika