Društvo

Porodica JAUKOVIĆ: Perović pere svoju nečistu savjest

0407slavkoP
P
orodica pokojnog policajca Božidara Jaukovića pozvala je Slavka Perovića, bivšeg lidera LSCG-a, da dostavi dokaze za tvrdnje  da član familije Jauković nije izvršio samoubistvo već da je ubijen, zabranjujući mu da ikad više upotrebi njegovo ime.

Porodica JAUKOVIĆ: Perović pere svoju nečistu savjest
Portal AnalitikaIzvor

U Izjavi za Dan, članovi porodice Jauković saopštili su da se javnosti Crne Gore obraćaju „jezikom koji se ne zove novac i trgovina ljudskim životima i osjećajima, već osjećajem vrijednosti, znanja i spoznaje“. Oni su poručili da Perović „nađe drugi način da se obračuna sa svojim političkim neistomišljenicima“.

Slavko Perović je u jučerašnjem intervjuu za Dan rekao da je „gola laž da je policajac Božidar Jauković izvršio samoubistvo i da je jedina istina da je ubijen zbog toga što je javno prijetio da će otkriti ko mu je naredio da Perović bude ubijen”.

- Porodica Jauković zabranjuje Slavku Peroviću da ikad više zloupotrebi ime Božidara Jaukovića, te da ukoliko ima dokaze koje je naveo u članku skupi hrabrosti i muškosti i dostavi ih porodici i policiji. On je jedan od najvećih krivaca za ovakav epilog, pa mu zabranjujemo da koristi časno ime Božidara Jaukovića jer je isti nedostojan da ga izgovori. Neka nađe drugi način da se obračuna sa svojim političkim neistomišljenicima i na taj način hrani zlo i slabosti zbog neispunjenih političkih ambicija. Perović izjavom da je Božidar ubijen želi da spere svoju nečistu savjest i da ubjedi sebe i javnost Crne Gore da nije krivac za smrt Jaukovića jer „nema vjere koja grijeh pere zašto se klanjaju i krste oni koi kaljaju prste – poručili su Jaukovići u izjavi za Dan.

Porodica je pozvala ministra unutrašnjih poslava Raška Konjevića da ispita navode Slavka Perovića o tome da je Božidar Jauković ubijen.

- S obzirom na to da je obraćanje MUP-a izostalo u slučaju sa Perovićem, zahtjevamo da se obratite javnosti Crne Gore i saopštite da Jauković nije plaćeni ubica. Ukoliko mislite drugačije i imate dokaze - iznesite. Gopodine Konjeviću, najveći grijeh  je staviti nekoga gdje mu nije mjesto – poručili su članovi porodice Jauković.

Portal Analitika