Politika

Bulatović: Vlast neće preživjeti novu krizu

predrag-bulatovicok0507
F
unkcioner Demokratskog fronta Predrag Bulatović vjeruje da premijer Milo Đukanović nema većinu, da “vlast neće prevazići novu krizu i da u Crnoj Gori neminovno slijede novi izbori”.

Bulatović: Vlast neće preživjeti novu krizu
Portal AnalitikaIzvor

On je u razgovoru za Blic Crna Gora kazao da DF neće pristati da te izbore organizuje aktuelna vlast i priprema platformu za formiranje privremene vlade, čiji bi jedini zadatak bio priprema slobodnih izbora i u kojoj ne bi bilo mjesta za Mila Đukanovića i Demokratsku partiju socijalista DPS.

Bulatović, iako vjeruje da Vlada nema većinsku podršku u Parlamentu, poučen, kako kaže, ranijim krizama u vladajućoj koaliciji, smatra da ipak treba sačekati glasanje u Skupštini.

- Bilo je slučajeva da su ministri Socijaldemokratske partike SDP u Vladi bili uzdržani ili protiv nekih odluka, a da Vlada nije pala. Što se tiče dramskog zapleta na relacii SDP-DPS, spolja gledano, on jeste dostigao kulminaciju i ovo može da liči na veliku krizu i razmimoilaženje koje bi moglo da rezultira raspadom parlamentarne većine - kazao je Bulatović.

Ako bi se slijedila politička logika demokratskih zemalja, rasprava o KAP-u, vođena prethodnih mjeseci, po javnoj manifestaciji, podsjeća Bulatović, takođe je pokazivala potpuni koncepcijski razlaz DPS-a i SDP-a, ali je sve zatvoreno dogovorom nakon uvođenja stečaja, koji je pozdravila SDP.

- Zagrljaj Đukanovića i Krivokapića je veoma čvrst. Oni dominantno utiču na odnose dvije partije i ostali članovi Vlade i poslanici realizuju politiku koja se na tom nivou void - istakao je Bulatović.

foto: CDM

Portal Analitika