Ostalo

Đoković: Spreman sam za bitku sa Del Potrom!

DjokovicVB
N
ajbolji teniser svijeta Novak Đoković i Argentinac Huan Martin Del Potro u petak (14.00) se bore za ulazak u finale Vimbldona.

Đoković: Spreman sam za bitku sa Del Potrom!
Portal AnalitikaIzvor

''Svaki turnir je posebna priča i nosi neke nove utiske. Ali, potrudiću se da iskoristim iskustvo iz 2011. kada sam osvojio Vimbldon, kako bih se na terenu osjećao komforno, mirno i sa samopouzdanjem. To je jako važno u završnici ovako velikog turnira. Nadam se da ću moći da pobijedim i uđem u finale. Vjerujem da mogu to i da ostvarim. Svjestan sam da imam veoma teškog protivnika, a kao što sam i ranije govorio, u ovim duelima nema favorita. Opet, inspiracija je tu, i želim da uradim sve najbolje što mogu'', rekao je Đoković.

Protiv Argentinca Đoković vodi 8:3 u međusobnim mečevima, ali je od njega izgubio na travi prošle godine.

''Poražen sam od Del Potra baš na ovim terenima u meču za bronzanu medalju na Olimpijskim igrama. Bio je to neizvjestan duel. Delpo je veliki teniser. Veoma ga poštujem, on je grend slem pobjednik. Mučio se sa povredama proteklih par godina, ali se uvijek vraćao veoma jak, jer ima izuzetan talenat i kvalitet. Ovo je polufinale, sve je otvoreno, karte su na stolu, i obojica želimo pobjedu.''

Portal Analitika