Društvo

Predsjednik Vlade Milo Đukanović primio u oproštajnu posjetu ambasadora Mađarske Tibora Ćesara

04tibor
P
redsjednik Vlade Milo Đukanović primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Mađarske Tibora Ćesara i tom prilikom ispoljio zadovoljstvo postojećim nivoom međudržavnih odnosa utemeljenih na prijateljstvu i povjerenju, ali i veoma dobroj političkoj i ekonomskoj saradnji. Istovremeno, uputio je zahvalnost ambasadoru Ćesaru koji je dao snažan pečat razvoju sadržajnih crnogorsko-mađarskih odnosa.

Predsjednik Vlade Milo Đukanović primio u oproštajnu posjetu ambasadora Mađarske Tibora Ćesara
Portal AnalitikaIzvor

U nastavku razgovora premijer Đukanović je pozdravio političku i ekspertsku podršku Mađarske u pravcu realizacije evropskih i evroatlantskih aspiracija Crne Gore, i takođe zahvalio mađarskim investitorima na namjeri da intenziviraju svoje prisustvo na crnogorskom tržištu. 

Ambasador Mađarske Tibor Ćesar iskazao je zadovoljstvo boravkom i angažmanom u Crnoj Gori za vrijeme trajanja mandata, konstatujući da je protekli period iskorišten na liniji adekvatne valorizacije potencijala za razvoj partnerskih odnosa i svestrane saradnje dvije zemlje. Istakao je da će politika Vlade Mađarske prema Crnoj Gori nastaviti da bude usmjerena ka pružanju snažne podrške dostizanju strateških prioriteta Crne Gore – članstva u EU i NATO. 

Sagovornici su se saglasili da se pred dvije prijateljske zemlje nalaze nove mogućnosti, posebno u sektoru ekonomije, koje se kroz zajedničku odgovornost i posvećenost svih aktera mogu iskoristiti na način koji će biti u obostranom interesu.

Portal Analitika