Zanimljivosti

Krajem septembra počinje INFOFEST

407inf
F
estival informatičkih dostignuća – INFOFEST 2013, na kojem se očekuje učešće velikog broja predstavnika državne i javne uprave, finansijskih institucija i velikih poslovnih sistema, biće ove godine održan u Miločeru, od 29. septembra do 5. oktobra.

Krajem septembra počinje INFOFEST
Portal AnalitikaIzvor

Iz Ministarsta za informaciono društvo i telekomunikacije saopšteno je da je taj tematski skup, odlukom Vlade, proglašen za manifestaciju od državnog značaja i važi za najznačajniji regionalni događaj u oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija. 

»Pripreme za ovogodišnji INFOFEST su u punom jeku, dok je stručno-programski odbor odabrao kompanije kojima je upućen poziv za učešće. Posebno zanimljiva će biti sesija pod nazivom Poruke, u kojoj će učesnici imati priliku da čuju predavanja nekoliko svjetskih autoriteta iz te oblast«, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Oni su najavili da će glavni IT savjetnik Evropske komisije, Francisko Garsija /Francisco Garsia/ Moran, govoriti o Digitalnoj agendi EU, dok će izvršni direktor za informacione sisteme u Vladi Austrije, Rainhard Poš /Reinhard Posch/, upoznati učesnike sa ključnim pitanjima u primjeni koncepta elektronske uprave.

Planirano je i da direktor Majkrosofta /Microsofta/ za politiku privatnosti Žan Goni /Jean Gonie/ govori o aktuelnim primjerima zloupotrebe globalne mreže u narušavanju privatnosti, dok će izlaganje o dosadašnjim iskustvima računarstva “u oblaku” /Cloud Computing/ imati glavni IT arhitekta Svjetske banke, Artur Rail /Arthur Riel/.

U okviru INFOFEST-a je planirano da se, kao i prethodnih godina, kroz nekoliko zasebnih programskih sesija predstavi i Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije, a očekuje se i učešće reprezenata resornih ministarstava ostalih zemalja regiona.

Planirano je i održavanje tradicionalna Konferencija o regulatornoj djelatnosti u oblasti elektronskih komunikacija, kao i Međunarodnog savjetovanja poštanskih uprava na temu Digitalna teritorija pošte.

“Predstaviće se i autori najboljih stručnih radova odabranih po javnom pozivu organizatora. Biće organizovano nekoliko panela i stručnih rasprava po aktuelnim pitanjima razvoja informacionog društva, kao i niz drugih sadržaja”, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su podsjetili i da je broj učesnika INFOFEST-a, odnosno predstavnika državne i javne uprave, finansijskih institucija i velikih poslovnih sistema, veći od hiljadu.

Organizatori INFOFEST-a su Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije i kompanija Biznis Link.

(MINA-BUSINESS)

Portal Analitika