Abiznis

UPCG i organizacija „Poslodavci Poljske“ zaključili Protokol o saradnji

UPCG_Poslodavci-Poljske
U
okviru četvorodnevne radne posjete delegacije Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG) Poljskoj, između UPCG i poslodavačke organizacije „Poslodavci Poljske“ (PP) zaključen je Protokol o saradnji.

UPCG i organizacija „Poslodavci Poljske“ zaključili Protokol o saradnji
Portal AnalitikaIzvor

Protokol su potpisali Predrag Mitrović, predsjednik UPCG i Andrzej Malinowski, predsjednik PP – poslodavačke organizacije čije članstvo broji 7.500 privrednih subjekata koji zapošljavaju 4 miliona radnika u Poljskoj.

Kako je dogovoreno, cilj zajedničkog djelovanja UPCG i PP je pružanje institucionalne pomoći po pitanju unaprjeđenja trgovinske razmjene između privrednika dvije zemlje, promocije potencijala za investiciona ulaganja, kao i daljeg razvoja ekonomskih odnosa Crne Gore i Poljske.

Imajući u vidu proces integracija Crne Gore u EU, najavljeno je partnersko učešće UPCG i PP u EU projektima, kao i kontinuirana podrška koju će PP pružati UPCG s aspekta uloge Unije kao socijalnog partnera u predpristupnim aktivnostima, naročito imajući u vidu znanje i iskustvo koje je PP stekla u periodu koji je prethodio ulasku Poljske u članstvo EU.

Potpisivanju protokola prethodio je sastanak UPCG i PP na kojima su razmatrani zajednički projekti u Crnoj Gori, a posebno akcentovane oblasti bile su promocija turističke ponude i promocija potencijala za ulaganje stranih investicija u Crnu Goru.

Tokom posjete, predstavnici UPCG održali su sastanak sa Andrejem Zarajčikom, predsjednikom Poljsko-balkanske Privredne komore, na kojem je dogovorena i prva aktivnosti koja bi imala za cilj privlačenje poljskih investitora iz oblasti drvoprerade i turizma. Jedan od potencijalnih pilot projekata o kojima je razgovarano je i izgradnja tržnog centra u Nikšiću kojim bi se riješio dugogodišnji problem Doma revolucije.

Sastav delegacije UPCG koja je boravila je radnoj posjeti Poljskoj činili su: predsjednik Predrag Mitrović, potpredsjednik za međunarodnu saradnju Budimir Raičković i šef kabineta Jelena Ognjenović.

Portal Analitika