Abiznis

Milić sa predstavnicima Montenegro Beta

milic
P
redsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore Srđan Milić, primio je danas, na njihov zahtjev, predstavnike Udruženja privrednih društava za priređivanje igara na sreću “Montenegro Bet”, Aleksandra Špadijera, predsjednika Udruženja i Snežanu Božović, koordinatora. Sastanak je održan u Klubu poslanika SNP u Skupštini Crne Gore. Sastanku je prisustvovala i poslanica SNP-a Zdenka Popović.

Milić sa predstavnicima Montenegro Beta
Portal AnalitikaIzvor

Predstavnici Udruženja Montenegro bet, upoznali su poslanike SNP-a sa Inicijativom za ukidanje poreza na dodatu vrijednost (PDV) na igre na sreću, koju je svojim potipisima podržalo preko 18 hiljada građana, a koja će biti dostavljena Skupštini Crne Gore, saopšteno je iz SNP-a.

Oni su istakli da se njihova Inicijativa odnosi na izmjene antievropskih i protivustavnih odredbi Zakona o PDV koje se tiču igara na sreću, čime će se spriječiti ukidanje oko tri hiljade radnih mjesta.

Takođe su ukazali da je novousvojena zakonska odredba o uvođenju PDV na igre na sreću u direktnoj suprotnosti sa Direktivom Evropske unije o porezima, te da u svijetu ne postoji uspješan primjer primjene ovakvog oporezivanja.

Milić je između ostalog istakao, da će Klub poslanika SNP detaljno razmotriti Inicijativu ovog Udruženja, imajući u vidu potrebu poštovanja standarda, odnosno harmonizacije naše legislative sa evropskim zakonodavstvom, i prije svega zaštitu prava radnika zaposlenih u privrednim društvima koja se bave igrama na sreću, navodi se u saopštenju SNP-a.

 

 

Portal Analitika