Društvo

Uprava za sprječavanje pranja novca sarađuje sa stranim obavještajnim službama

lekicsaradnjauok
Na 21. Plenarnom zasjedanju EGMONT grupe, najmasovnijem zasijedanju finansijskih obavještajnih službi u svijetu, direktor Uprave za sprječavanje pranja novca i finansiranja terorizma, Vesko Lekić potpisao je sporazume o međusobnoj saradnji sa čelnicima finansijsko obavještajnih službi Indije, Saudijske Arabije i Paname.

Uprava za sprječavanje pranja novca sarađuje sa stranim obavještajnim službama
Portal AnalitikaIzvor

Uprava je potpisala sporazume o saradnji sa stranim finansijsko obavještajnim službama u cilju unapređenja međunarodne saradnje u oblasti sprječavanja pranja novca i finansiranja terorizma. To je u skladu i sa realizacijom mjera propisanih Akcionim planom za pregovaračko poglavlje 24 i Akcionim planovima za realizaciju Strategije za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i Strategije za borbu protiv terorizma, pranja novca i finansiranja terorizma, stoji u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

indijauuok- Zbog razlika u pravnim sistemima pojedinih država, potpisivanje sporazuma između Uprave za sprječavanja pranja novca i finansiranja terorizma i partnerskh službi u svijetu je neophodno, radi bližeg definisanja načina razmjene finansijsko obavještajnih podataka, kao i uslova pod kojima se isti mogu proslijeđivati nadležnim organima država potpisnica, pojasnili su u saopštenju Uprave za sprječevanje pranja novca i finansiranja terorizma.

Tokom 21. Plenarnog zasjedanja koje se održava u periodu 1. do 5. jula tekuće godine predstavnici Uprave za sprječavanje pranja novca i finansiranja terorizma učestvuju u radu radnih grupa EGMONT-a, kao i na Plenarnim sjednicama šefova finansijsko obavještajnih službi država članica EGMONT grupe.

 

 

 

Portal Analitika