Svijet

Ana Čepmen: "Snoudene, da li hoćeš da me oženiš?"

0307chapman
N
ekadašnja ruska špijunka Ana Čapmen ponudila je danas brak bivšem službeniku američke Nacionalne službe bezbjednosti, Edvardu Snoudenu koga su američke vlasti optužile za špijunažu, prenosi Blic.

Ana Čepmen: "Snoudene, da li hoćeš da me oženiš?"
Portal AnalitikaIzvor

Snouden je, kako se vjeruje, danima u međunarodnom dijelu moskvskog aerodroma gdje, bez pasoša, čeka da li će mu neka država odobriti azil.

Snoudene, da li hoćeš da me oženiš?“ napisala je na svom Twitter nalogu Čepmen, koja je inače protjerana iz SAD 2010. godine.

0307chapman1Bivši službenik NSA je tražio azil u Rusiji, ali je ubrzo povukao zahtjev, pošto je Putin izjavio da Snouden treba da „prekine aktivnosti koje štete SAD“, ako želi da ostane u Rusiji.

Ana Čapman je iz SAD protjerana zbog špijunaže, zajedno sa još devet ruskih agenata. Od kada se vratila u Rusiju, često se pojavljuje u medijima, što je neuobičajeno za bivše pripadnike tajnih službi.

Američko pravosuđe podiglo je optužnicu protiv Snoudena za špijunažu, pošto je on medijima proslijedio informacije o špijunskim aktivnostima SAD, odnosno nadzoru telefonskih razgovora i interneta u zemlji i inostranstvu.

Portal Analitika