Region

Miroslavu Miškoviću produžen pritvor za još mjesec dana

0307miskovic
S
pecijalni sud u Beogradu produžio je danas za još 30 dana pritvor vlasniku Delta Holdinga Miroslavu Miškoviću i vlasniku Nibens grupacije Milu Ðuraškoviću zbog opasnosti od bjekstva, prenosi Al Džazira.

Miroslavu Miškoviću produžen pritvor za još mjesec dana
Portal AnalitikaIzvor

Krivično vanpretresno vijeće suda je produžilo i kućni pritvor, uz elektronski nadzor Miškovićevom sinu Marku, saopšteno je iz tog suda.

Miroslav Mišković i Ðurašković su u pritvoru od 12. decembra, dok je Marko Mišković 3. aprila prebačen u kućni pritvor, kada mu je stavljena i elektronska narukvica za kontrolisanje njegovog kretanja. Marku Miškoviću, kako se navodi u saopšenju, ta mjera se može produžavati "dok za to postoji potreba, a najduže do pravnosnažnosti presude, odnosno do upućivanja okrivljenog na izdržavanje krivične sankcije koja se sastoji u lišenju slobode, s tim što je sud dužan da svaka tri mjeseca ispita da li je dalje trajanje mjere opravdano".

Specijalni sud narednih dana, po nalogu Apelacionog suda, treba ponovo da razmotri prijedlog odbrane Miroslava Miškovića da mu se pritvor zamijeni polaganjem jamstva ili kućnim pritvorom i jasno obrazloži svoju odluku koju tim povodom donese.

Foto: alo.rs

Portal Analitika