Abiznis

Jugopetrol: Sjutra počinje isplata dividende

jugopetrol
A
kcionarima kotorskog Jugopetrola sjutra će početi isplata dividende za prošlu godinu u neto iznosu od 39,13 centi po akciji.

Jugopetrol: Sjutra počinje isplata dividende
Portal AnalitikaIzvor

Iz kompanije su saopštili da je na Skupštini akcionara 10. juna odlučeno da se iz prošlogodišnje neto dobiti akcionarima na ime dividende isplati bruto iznos od ukupno dva miliona eura ili 43 centa za dionicu.

“Dividenda će biti isplaćena akcionarima Jugopetrola koji su posjedovali akcije na dan održavanja Skupštine akcionara i donošenja Odluke o raspodjeli neto dobiti za prošlu godinu”, objasnili su iz kompanije.

Dividenda će akcionarima biti isplaćena na šalterima Prve banke Crne Gore.

Jugopetrol je prošlu godinu završio sa neto profitom od 2,18 miliona eura, 3,6 puta manjim nego na kraju 2011.

Prema podacima iz izvještaja o poslovanju, koji je objavljen na sajtu Montenegroberze, prihod kompanije na kraju decembra iznosio je 197,95 miliona eura, što je 3,1 odsto više nego u uporednom periodu.

Poslovni rashodi Jugopetrola su porasli 4,2 odsto na 191,54 miliona eura, od čega se najveći dio, odnosno 174,36 miliona, odnosio na nabavnu vrijednost prodate robe.

Većinski vlasnik Jugopetrola je od kraja 2002. godine grčki Helenik petroleum /Hellenic Petroleum International/, koji posjeduje 54,35 odsto akcija kotorske kompanije. (Mina business)

 

Portal Analitika