Košarka

U četvrtak žrijeb Eurolige

Euroliga
U
Barseloni će sjutra biti obavljen žrijeb grupa Eurolige za košarkaše, a timovi su raspoređeni u šest šešira, na osnovu učinka u prethodnim sezonama.

U četvrtak žrijeb Eurolige
Portal AnalitikaIzvor

Najviše predstavnika u Euroligi imaće Španija, četiri, dok će Tursku predstavljati tri kluba. Dva predstavnika imaju Grčka, Italija, Rusija, Njemačka, Francuska i Srbija. Jednog predstavnika imaće Litvanija, Izrael, Ukrajina i Poljska, dok će posljednji učesnik Eurolige biti poznat nakon kvalifikacija.

Iz prvog šešira biće birani Barselona, Olimpijakos, Panatinaikos i Real Madrid. U drugom šeširu nalaze se Makabi, CSKA Moskva, Anadolu Efes i Montepaski Sijena. U trećem šeširu su Kaha Laboral, Unikaha, Fenerbahče i Žalgiris. U četvrtom šeširu nalaze se Galatasaraj, Lokomotiva Kuban, Budiveljnik i Bamberg. Peti šešir čine Armani Milano, Partizan, Crvena Zvezda i Stelmet. Timovi koji će biti žrijebani iz posljednjeg šešira su Bajern, Nanter, Strazbur i ekipa iz kvalifikacija.

Kao i prošle sezone, 24 ekipe će biti raspoređene u četiri grupe sa po šest timova. Plasman u Top 16 će izboriti po četiri najbolje iz svake grupe.

U Top 16 fazi će biti formirane nove dvije grupe sa po osam ekipa, a prve četiri će obezbijediti mjesto u četvrtfinalu. Dvostruku uzastopnu titulu šampiona Evrope brani grčki Olimpijakos.

Portal Analitika