Društvo

Ministarstvo zatvara Mašinski fakultet u Pljevljima

akademskicuok
Od naredne studijske godine odjeljenje Mašinskog fakulteta u Pljevljima neće raditi, a studenti će morati studije da nastave u Podgorici. Sekretar za društvenu djelatnost u pljevaljskoj lokalnoj upravi Slavica Krstajić kazala je „Danu“ da je takvu odluku donijelo Ministarstvo prosvjete.

Ministarstvo zatvara Mašinski fakultet u Pljevljima
Portal AnalitikaIzvor

- Prošle nedjelje predsjednik Opštine Pljevlja Miloje Pupović razgovarao je sa predstavnicima Mašinskog fakulteta u Podgorici, koji su ga upoznali sa činjenicom da nema ekonomske opravdanosti u daljem upisivanju studenata na studije u Pljevljima- kazala je Krstajićeva.

Po njenim riječima, ministarstvo je u sklopu mjera štednje za visoko obrazovanje donijelo odluku da prestane sa finansiranjem daljih studija u Pljevljima. Krstajićeva je istakla da je šest studenata druge i treće godine steklo uslov da redovno nastave studije. Ona tvrdi da su predstavnici Mašinskog fakulteta obećali da će pomoći studentima da u Podgorici ostvare pravo i smještaj u studentskom domu.

- Očekujemo da će ti studenti imati neki vid povlašćenog položaja prilikom dobijanja mjesta u studentskom domu- navela je Krstajić.

(foto: pvportal.me)

 

 

Portal Analitika