Abiznis

Kilovat struje skuplji cent

staracstapokuok
Kilovat struje od 1. avgusta biće skuplji za jedan cent, sa poskupljenjem od oko dva i po odsto i sa uračunatim PDV-om od 19 odsto. Računi sa ovom cijenom doći će na naplatu u septembru. Izvršni direktor EPCG Enriko Malerba kaže da postoji potreba za rastom cijena električne energije u Crnoj Gori, što je posljedica usklađivanja sa onima u Evropskoj uniji.

Kilovat struje skuplji cent
Portal AnalitikaIzvor

Elektorprivreda Crne Gore dostavila je juče Regulatornoj agenciji za energetiku primjedbe i sugestije na rezultate korekcija dozvoljenog prihoda, a konačnu odluku o poskupljenju struje, regulator bi trebao da donese do 16. jula. Prema informacijama Dnevnih novina struja bi trebalo da poskupi između dva i dva i po odsto, a nove cijene struje počeće da se obračunavaju od 1. avgusta.

Struja je, prema ranijim procjenama Regulatorne agencije, na osnovu trogodišnjeg regulatornog perioda, 1. avgusta trebalo da poskupi 6,17 odsto, međutim, vremenske prilike, troškovi uvoza i izvoza i ostali troškovi nijesu bili veliki u prthodnom periodu, tako da se ne očekuje da struja poskupi prema ranijoj projekciji.

 

 

Portal Analitika