Društvo

Burić: Do kraja nedjelje toplo, na sjeveru svakodnevno moguća kiša

2106draganburicjpocetna
U Crnoj Gori narednih dana očekuje se pretežno sunčano i toplo vrijeme. Od četvrtka do kraja nedjelje na sjeveru će svakodnevno biti uslova za kišu, a u južnim i centralnim predjelima bez značajnije promjene temperature koja će iznositi do 33 stepena- kazao je Portalu Analitika Dragan Burić dežurni meteorolog u Zavodu za hidrometeorologiju iz seizmologiju Crne Gore.

Burić: Do kraja nedjelje toplo, na sjeveru svakodnevno moguća kiša
Portal AnalitikaIzvor

- Narednih dana biće prijatno i uglavnom toplo. U srijedu nas očekuje pretežno sunčano vrijeme. Na jugu malo do umjereno oblačno sa dužim sunčanim intervalima i mogućnošću za popodnevnu kratkotrajnu nestabilnost. U sjevernim predjelima od četvrtka promjenjivo oblačno, do kraja nedjelje uz mogućnost svakodnevno mjestimično za slabu kišu, lokalno pljusak sa grmljavinom. Vjetar će u srijedu i četvrtak biti uglavnom slab do umjeren promjenjivog smjera. Od petka sjeverni i povremeno pojačan- kazao je Burić.

- Najviša dnevna temperatura na Žabljaku u srijedu i četvrtak biće oko 23 stepena, u petak i subotu stepen ili dva niže. Maksimalna dnevna temperatura u južnim i centralnim predjelima u srijedu i četvrtak će biti do 33 stepena, a od četvrtka do kraja nedjelje bez bitnije promjene- rekao je Burić i pojasnio da temperatura vazduha na jugu može varirati za stepen, dva gore ili dolje.

 

 

Portal Analitika