Svijet

Vojska Egipta dala političarima rok od 48 sati

egipat
E
gipatska vojska dala političarima rok od 48 sati da riješe krizu u zemlji i poručila da će u suprotnom "preuzeti odgovornost i predstaviti svoj plan za mir".

Vojska Egipta dala političarima rok od 48 sati
Portal AnalitikaIzvor

U protestima protiv režima učestvuju milioni ljudi, a u neredima je stradalo najmanje pet ljudi. Rojters je objavio i da su četiri ministra podnijela ostavke.

Kako prenose agencije, na ulicama egipatskih gradova je od jutros mirno, ali i napeto, dok pojedini lokalni mediji javljaju da ima više od pet žrtava - list Al-Masri Al-Jum je objavio da ima 14 mrtvih.

General Abdel Fatah al-Sisi nazvao je masovne proteste protiv predsjednika Mohameda Morsija "izrazom građanske volje bez presedana".

"Političari imaju 48 sati da odgovore na zahtjeve građana. Režim i opozicija moraju da se dogovore ili ćemo mi predstaviti naše viđenje rješenja i predstaviti svoj plan puta ka miru", rekao je Sisi na državnoj televiziji.

Inače, i demonstranti su ranije postavili ultimatum - posle ulaska u sjedište Muslimanske braće, dali su Morsiju rok do sjutra u pet popodne da podnese ostavku. (B92)

 

 

 

Portal Analitika