Društvo

Uhapšen Beograđanin zbog sumnje da je počinio razbojništvo

hapsovuok
S
lužbenici Ministarstva unutrašnjih poslova - Uprave policije, Odjeljenje granične bezbjednosti Bijelo Polje su, 29. juna 2013. godine, na graničnom prelazu “Dobrakovo”, lišili slobode M.V. (29), rođenog u Beogradu, sa boravištem u Podgorici, za kojim je raspisana lokalna potjernica od strane Centra bezbjednosti Nikšić zbog osnovane sumnje, da je u saizvršilaštvu sa drugim licima, u martu 2011. godine, počinio krivično djelo razbojništvo na štetu M.Ž. (72) iz Nikšića, saopšteno je iz Uprave policije.

Uhapšen Beograđanin zbog sumnje da je počinio razbojništvo
Portal AnalitikaIzvor

Policijski službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Bijelo Polje su, 29. juna 2013. godine, na graničnom prelazu “Dobrakovo”, lišili slobode M.V., prilikom pokušaja da napušti teritoriju Crne Gore.

M.V. je, kako se sumnja, 14. marta 2011. godine, počinio krivično djelo razbojništvo na štetu M.Ž. iz Nikšića, u saizvršilaštvu sa drugim licima na način što su, sumnja se, postupajući po prethodnom dogovoru, nakon dolaska sa putničkim vozilom u mjesto Broćanac-opština Nikšić i postavljanja improvizovane prepreke zapriječili put kombi- vozilu marke “Citroen jumper”, kojim je upravljao M.Ž., a potom nakon što je M.Ž. izašao iz vozila da ukloni prepreku sa puta, oni su, kako se sumnja, prišli M.Ž. i fizički ga napali, zadajući mu više udaraca po glavi i tijelu. Nakon toga osumnjičeni su, kako se sumnja, vezali oštećenog i ubacili u zadnji dio kombi-vozila kojim su se uputili u pravcu Nikšića, gdje su, sumnja se, nastavili sa fizičkim napadom na oštećenog, zahtjevajući da kaže gdje mu se nalazi novac.

Po dolasku u mjesto Vitalac, osumnjičeni su zaustavili vozilo i nastavili da udaraju oštećenog i od njega, kako se sumnja, otuđili novac, zlatni nakit i ručni sat. Nakon toga su se udaljili sa lica mjesta, ostavljajući, kako se sumnja, oštećenog M.Ž. vezanog u njegovom vozilu.

Preduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju pomenutog događaja policijski službenici Centra bezbjednosti Nikšić su identifikovali i u aprilu 2013. godine lišili slobode N.B. (22) i D.D. (22), oba iz Podgorice, zbog osnovane sumnje, da su u saizvršilaštvu sa drugim licima, počinili pomenuto krivično djelo, dok je za M.V. tada, raspisana lokalna potjernica od strane Centra bezbjednosti Nikšić.

Službenici Centra bezbjednosti Nikšić su, juče, podnijeli poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave protiv M.V., zbog osnovane sumnje, da je u saizvršilaštvu počinio pomenuto krivično djelo.

M.V. je, juče, uz izvještaj, predat Zamjeniku Višeg državnog tužioca u Podgorici, na dalju nadležnost.

 

 

 

Portal Analitika