Politika

Lazar Rađenović predsjednik Opštine Budva

3radjenslok
F
unkcioner Demokratske partije socijalista Lazar Rađenović izabran je danas na funkciju predsjednika Opštine Budva.

Lazar Rađenović predsjednik Opštine Budva
Portal AnalitikaIzvor

Za izbor Rađenovića je tajnim glasanjem glasalo 19 odbornika, dva su bila uzdržana dok je deset glasalo za kandidata Demokratskog fronta Boška Vujičića. Ukupno je glasao 31 odbornik.

Koalicija DPS-SDP-LP u lokalnom parlamentu Budve je zastupljena sa 17 odbornika a opozicija sa 15.

Kandidaturu Rađenovića je potpisalo 14 odbornika Demokratske partije socijalista, ali ne i dva odbornika Socijaldemokratske partije, iz koje je bilo saopšteno da će podržati njegov izbor za gradonačelnika.

Rađenović je nakon sjednice kazao da su odluku Upravnog suda iskoristili kao svoju prednost-da pokažu da su u prethodnom periodu dobro radili svoj posao.

- Radili smo dosta u vremenu finansijke konsolidacije na pripremi važnih projekata. Pored toga što mi godi podrška koalicije sa kojom kreiramo sve najvažnije teme, imponuje mi da je jedan broj opozicionih stranaka dao podršku mom programu kandidata, naveo je Rađenović.

Upitan da li je podrška dijela opozicije iznenađenje, Rađenović je odgovorio potvrdno.

- Jeste iznenađenje. Imao sam veću podršku nego prošli put kada je cijela opozicija glasala protiv mog imenovanja. Ovaj put vidite da je mali broj odbornika podržao opozicionog kandidata, kazao je Rađenović.

Upravni sud sud prihvatio je nedavno žalbu Demokratskog fronta Budve i poništio odluku o imenovanju Rađenovića za predsjednika Opštine Budva, koja je donijeta početkom prošle godine.

Rađenović je izabran na konstitutivnoj sjednici, koju je zakazao dotadašnji predsjednik SO Krsto Ljubanović što je protivno Poslovniku Skupštine opština Budva.

 

 

 

 

 

 

Portal Analitika