Zanimljivosti

Amerikanci objavljuju Bibliju u stripu

biblijustripuok
Od stvaranja svijeta i Potopa, do Knjige otkrovenja, strip verzija cijele Biblije u 12 tomova i na 2.000 stranica biće uskoro objavljena u Americi i to je, prema riječima izdavača "Kingstona", najkompletnija grafička adaptacija Biblije ikada.

Amerikanci objavljuju Bibliju u stripu
Portal AnalitikaIzvor

Strip verzija namijenjena je učenju i objašnjavanju velikih priča i tema u Bibliji na istorijski i hronološki način. Hrišćanski izdavač sa sjedištem na Floridi prva četiri toma strip-Biblije objaviće do kraja ove godine i oni će pokriti Stari zavjet. Novi zavjet biće objavljen iduće godine, prenose britanski mediji.

Izvršni direktor kompanije Art Ajris kaže da je cilj "Kingstona" da postane "Marvel na vjerskom tržištu", a Biblija u stripu će biti "srce" njihove ponude.

"Biblija je stalno najprodavanija knjiga na svijetu. Serija 'Biblija' na 'Historiju' bila je najgledanija kablovska emisija ikada. Vjerujemo da će i Kingstonova Biblija biti besmrtni proizvod na tržištu", rekao je on.

Ajris se nada da će nova verzija pomoći čitaocima da bolje razumiju Bibliju.

"Uvjek me šokira neobaviještenost kada je riječ o Bibliji ne samo kod javnosti već i kod vjernika. Osjetio sam da je bio potreban grafički most i hronološka struktura kako bi, naročito mladi, razumjeli velike teme Biblije. Većina naših umjetnika radila je sa Marvelom i DC pa će pomoći da ova nevjerovatna umjetnost zaživi a djeca razumiju biblijske tekstove", rekao je on.

Kingstonova adaptacija nije prva grafička verzija Biblije. DC je 1975. adaptirao prva poglavlja Postanja, a u bivšoj Jugoslaviji "Bibliju u stripu" objavila je još davne 1979. "Duhovna stvarnost" iz Zagreba, a 2007. Soterija iz Beograda.

Ajris tvrdi da će verzija od 12 tomova biti "najkompletnija grafička adaptacija Biblije ikada".

(foto: blic.rs)

 

 

Portal Analitika