Politika

LP: Naši zvaničnici, svi iz iste partije, u Zagreb u tri aviona

107iberalilogook
L
iberalna partija je saopštila da je nevjerovatno da su predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, premijer Milo Đukanović i ministar vanjskih poslova Igor Lukšić u Zagreb, na ceremoniju povodom ulaska Hrvatske u EU, putovali u tri odvojena avionska leta.

LP:  Naši zvaničnici, svi iz iste partije, u Zagreb u tri aviona
Portal AnalitikaIzvor

“U trenucima skoro apokaliptične ekonomske krize i uvođenja nekoliko neprihvatljivih, a za građane opterećujućih nameta, baš u samo predvečerje uvođenja povišene stope PDV-a od 19 odsto, te više nego burnih priča o rebalansu budžeta, a uz svježe smanjenje plata za 10 odsto i najavljenog povećanja cijene električne energije od 6.17 procenata  predstavnici naroda putuju zasebnim letovima”, kaže se u saopštenju LP-a.

U ovoj partiji ističu da se sve to čini o trošku građana Crne Gore, kojima su nametnute prethodne mjere štednje.

“Predstavnici bogatijih zemalja iz EU dođu jednim letom, neki drugi predstavnici, takođe bogatijih zemalja, dođu automobilima ili komercijalnim letovima, a crnogorski najviši zvaničnici, koji su čak iz iste političke partije u tri nezavisna i komotna leta”.

Liberalna partija, kako navode, izražava neslaganje sa ovakvim načinom bespotrebnog i prekomjernog trošenja budžetskih sredstava, posebno u vrijeme kada je svaki sačuvani euro dvostruko vrijedan i može se upotrijebiti na primjereniji način, od kojeg bi i građani imali više koristi.

“Da li je neko, prilikom procjene troškova odlaska u Zagreb, ekonomisao ukupnim troškovima tri delegacije,  u tri aviona, ili je procijenio da je tako jeftinije po putnike, a skuplje po građane koji se odriču svojih primanja da bi država što prije izašla iz krize i otpočela istinski proces ozdravljenja skoro pa nepostojeće privrede. Da li se neko zapitao kako će na nas gledati evropski zvaničnici i zabezeknuta hrvatska javnost kada vide da nama očigledno pretiče, a ne manjka novca, kaže se u saopštenju LP-a, koje potpisuje portparol Zdravko Šoć.

Portal Analitika