Društvo

Održano takmičenje ekipa Crvenog krsta Crne Gore

0107crveni
C
rveni krst Crne Gore je organizovao 41. Državno takmičenje ekipa Crvenog krsta Crne Gore u pružanju prve pomoći, koje je održano 29. juna 2013. godine, u Domu solidarnosti, u Sutomoru.

Održano takmičenje ekipa Crvenog krsta Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

Na takmičenju je učestvovalo 13 opštinskih organizacija Crvenog krsta Crne Gore, i to: Andrijevica, Bar, Bijelo Polje, Budva, Berane, Danilovgrad, Herceg Novi, Mojkovac, Nikšić, Plav, Pljevlja, Podgorica i Žabljak, sa ekipama podmlatka i omladine, tako da je na ovoj smotri znanja i osposobljenosti za pružanje prve pomoći učestvovalo oko 200 mladih.

Ispred Organizacionog odbora, takmičenje je otvorila dr Olga Baković, koja je tom prilikom naglasila da je pravo zadovoljstvo vidjeti na okupu mladost, ljepotu i znanje u prvoj pomoći, kao izvornom dijelu misije Međunarodnog pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca.

- Stičući znanja i vještine u pružanju prve pomoći u ovim ranim đačkim danima, neki od vas, već sada ucrtaće početak svog životnog puta, kada će kasnijim osposobljavanjem, pridružiti se hiljadama medicinskih radnika spremnih da pomognu u svakom momentu unesrećenom. Za to postoje dokazi prethodnih generacija takmičara, poručila je dr Baković prisutnima.

Najbolje rezultate na 41. Državnom takmičenju ostvarile su ekipe prve pomoći:

U kategoriji podmlatka:

1. Ekipa prve pomoći , JU OŠ “Blažo Jokov Orlandić“ - Bar

2. Ekipa prve pomoći , Opštinska organizacija Crvenog krsta Danilovgrad

3.  Ekipa prve pomoći , JU OŠ “Dr. Dragiša Ivanović” – Podgorica

U kategoriji omladine:

1. Ekipa prve pomoći , Srednja medicinska škola - Podgorica

2. Ekipa prve pomoći , Gimnazija “Petar I Petrović Njegoš” – Danilovgrad

3. Ekipa prve pomoći , Gimnazija “Tanasije Pejatović” – Pljevlja

 

Portal Analitika