Fudbal

Nejmar igrač turnira: Na pravom smo putu

NejmarTitula
Z
vijezda Kupa konfederacija, Brazilac Nejmar poslije trijumfa u finalu nad svjetskim prvakom Španijom od čak 3:0 proglašen je za najboljeg igrača turnira.

Nejmar igrač turnira: Na pravom smo putu
Portal AnalitikaIzvor

"Treba da budemo smireni. Treba da sa obje noge budemo na zemlji. Uradili smo sve što je trebalo, mislim da smo na pravom putu", rekao je 21-godišnji Nejmar, koji je ovog ljeta prešao za 57 miliona eura iz Santosa u Barselonu.

Nejmar je i Španiji dao gol, završivši turnir sa četiri ukupno, te dobivši Zlatnu loptu Kupa konfederacija za najboljeg fudbalera. Iza njega su u tom izboru završili Španac Inijesta i Brazilac Paulinjo.

"Trebalo nam je vremena da se uigramo. Da se upoznamo, radimo zajedno... Sada smo mnogo bolji nego prije. Uzeli smo ovu titulu, što je stvarno odličan završetak odličnog turnira", rekao je Nejmar.

Njega prije povratka u Španiju očekuje hirurška intervencija - u grlu. Nije želio da otkriva detalje zbog čega, možda se samo radi o krajnicima, ali on je na tu temu izjavio samo sljedeće:

"U petak ću na operaciju. Moje grlo me je oduvijek mučilo, tako da ćemo ga operisati jednom za svagda", rekao je Nejmar.

Španac Fernando Tores, strijelac pet golova na turniru, baš kao i Brazilac Fred, proglašen je za najboljeg golgetera ovogodišnjeg Kupa konfederacija i to zahvaljujući drugom kriterijumu - činjenici da je imao takođe asistenciju kao i Fred, ali je odigrao meč manje. Golman Brazila Žulio Cezar dobitnik je Zlatne rukavice za najboljeg čuvara mreže, a Španija je dobila FIFA Fer plej trofej.

Portal Analitika