Politika

MILIĆ: Ni rebalans budžeta neće ugroziti koaliciju na vlasti

2604milicok
N
e treba očekivati pad Vlade zbog rebalansa budžeta, jer će Socijaldemokratska partija učiniti sve da Vlada opstane. Rebalans neće biti usvojen onako kako je predložen, ali proći će uz amandmane SDP, kazao je u intervjuu za Povjedu lider Socijalističke narodne partije Srđan Milić.

MILIĆ: Ni rebalans budžeta neće ugroziti koaliciju na vlasti
Portal AnalitikaIzvor

On je  kazao da je sigurno da rebalans neće ostati na nivou od 60 miliona, kao i da neće biti novog zaduživanja od 102 miliona eura.

- Vjerujem da će SDP predložiti amandmane, kojima će pokušati da nađe minimum zajedničkog djelovanja između te partije i DPS, kazao je Milić.

On ne očekuje da će rebalans budžeta izazvati krizu vlasti.

- Ne. DPS i SDP su često fingirali sukobe unutar Vlade, pokazivali neslaganje na javnoj sceni, a na nivou predsjednika se dogovarali o svemu. Dogovoriće se i o rebalansu, istakao je Milić u intervjuu za Pobjedu.

Predsjednik SNP-a ne isključuje mogućnost da ta partija djeluje amandmanski na rebalans.

- Ali, prije svega, ćemo razgovarati sa rukovodstvom Elektroprivrede Crne Gore, sa onima koji će biti kolateralna šteta, ako bi se ovo završilo kako je planirano. Pokušaćemo da spasimo EPCG od tajnih dogovora Mila Đukanovića i Ranka Krivokapića, kazao je Milić.

Na pitanje kada će SNP podnijeti interpelaciju o povjerenju Vladi, Milić je odgovorio da će sačekati rebalans u parlamentu, a odmah nakon toga predložiti interpelaciju o vođenju ekonomske politike Vlade, sa posebnim akcentom na KAP.

- Jedna po jedna stvar iz naših zaključaka se realizuje i sprovode se inicijative. Tužilaštvo je ušlo u KAP i ispituje tzv. krađu struje. Nije, dakle, postojala krađa struje, nego je neko omogućio nelegalno snabdijevanje KAP-u. Osim toga, biće i kontrolno saslušanje v. d. vrhovnog državnog tužioca Veselina Vučkovića na Odboru za ekonomiju. Pozivam sve koji smatraju da mogu pomoći prilikom tog kontrolnog saslušanja, a to su oni koji u novinama pišu sve što znaju, analitičari, NVO…, da se obrate Odboru, istakao je Milić.

Milić je dodao da će ustavne promjene biti završene do 31. jula, u normativnom smislu, dvotrećinska većina za izbor vrhovnog državnog tužioca i deblokirajući mehanizam od tri petine. Ali, prema njegovim riječima, "u suštinskom dijelu primjene, postojaće opstrukcija od DPS i SDP".

Na pitanje da li osjeća odgovornost zbog odlaska većeg broja članova iz SNP-a, Milić je kazao da vidi vidi odgovornost što je "izašao iz parlamenta prije nekoliko godina".

- Odgovoran sam i što sam dozvolio da se mnogi bave SNP, a da nijesu za partiju dali onoliko koliko im je ona dala. Ako me pitate da li bi ih ponovo napravio te greške, odgovaram da bih, jer SNP doživljavam kao porodicu, kazao je Milić.

Portal Analitika