Košarka

Milan Gurović preuzeo FMP!

3006gurovic
B
ivši košarkaš i dosadašnji član stručnog štaba Crvene zvezde, Milan Gurović, novi je trener FMP-a, prenosi B92.

Milan Gurović preuzeo FMP!
Portal AnalitikaIzvor

Proslavljeni košarkaš je u karijeri igrao za brojne klubove, ali je najveći trag među navijačima ostavio u Crvenoj zvezdi, sa kojom je 2006. godine osvojio Kup Radivoja Koraća.

Gurović će kao igrač ipak biti zapamćen prije svega zbog fantastičnih partija koje je pružao za reprezentaciju. U dresu nacionalnog tima osvojio je evropsko zlato i bronzu, kao i zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Indijanopolisu.

Logičan potez nakon završetka igračke karijere bio je ulazak u trenerske vode. Poslije rada u svojoj trenerskoj školi, postao je član stručnog štaba Crvene zvezde. Gurović je prije svega želio da izrazi veliku zahvalnost upravi kluba na ukazanom povjerenju:

„Velika je čast i zadovoljstvo postati trener prvog tima FMP-a. Želio bih da se zahvalim i mom prethodniku, Milošu Pejiću, koji je mnogo uradio za ovaj klub i koji je postavio određene temelje u sistemu FMP-a. Ja ću da dam sve od sebe da svojim znanjem, iskustvom i vrijednim radom pomognem mladim igračima iz FMP-a da postanu još bolji košarkaši i da zajedno ostvarimo postavljene ciljeve”, izjavio je Milan Gurović.

 

Portal Analitika