Ostalo

Ševčenko bodrio Đokovića do pobjede nad Šardijem!

2906djoleee
N
ajbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u osminu finala Vimbldona, s obzirom na to da je u meču 3. kola lako, za samo 89 minuta, savladao Francuza Žeremija Šardija sa 6:3, 6:2, 6:2, prenosi Blic sport.

Ševčenko bodrio Đokovića do pobjede nad Šardijem!
Portal AnalitikaIzvor

Novak će u narednoj rundi, već u ponedjeljak, igrati protiv Njemca Tomija Hasa.

Đoković je oduševio sve na stadionu, ali i one navijače koji su putem televizije ili interneta pratili meč sa Šardijem. Francuzu je jedini adut bio jak prvi servis i forhend, međutim, čim su oni popustili, i njegova igra je nestala.

Srpski teniser je strpljivo vrebao pravu šansu i dobio je u osmom gemu kada je napravio brejk podigavši na noge i legendarnog fudbalera Andreja Ševčenka, koji je u njegovoj loži sa sinovima posmatrao duel.

2906shevcenko

Šardi je sredinom drugog seta djelovao izgubljeno a njegovi pogledi uprti ka nebu dovoljno su govorili o tome što misli o Novakovoj i svojoj igri. Nevjerovatno, ali Novak je, ređajući brejkove djelovao impresivno na svom servisu i za cio meč je dozvolio Francuzu samo šest poena, u prvom i drugom samo po jedan!

Kako se meč primicao kraju, tako se i Novak opuštao, pa je propustio priliku da savršeno okonča meč - u pretposljednjem servis gejmu načinio je duplu servis grešku, a u posljednjem i dvije neiznuđene iz forhenda, pokvarivši idealnu partiju bez greške!

Novaka u osmini finala čeka Njemac Tomi Has koji ga je dva puta pobjeđivao na travi i koji je sa 4:6, 6:2, 7:5, 6:4 pobijedio Španca Felisijana Lopeza.

Novak i Tomi su posljednji put igrali na ovogodišnjem Rolan Garosu, kada je Đoković poslije tri seta slavio u četvrtfinalu.

Turnir u Londonu igra se za ukupni nagradni fond od 22,5 miliona funti.

Portal Analitika