Ostalo

Južnji eliminisao Troickog sa Vimbldona

2906troicki
V
iktor Troicki nije uspio da ponovi svoj najveći uspjeh u vimbldonskoj karijeri, prošlogodišnji plasman u četvrto kolo, jer je u trećem doživio poraz od Mihaila Južnjog iz Rusije sa 6:3, 6:4, 7:5, prenosi Blic sport.

Južnji eliminisao Troickog sa Vimbldona
Portal AnalitikaIzvor

Da će se ovaj duel loše odvijati po Troickog pokazala su već tri uvodna gema, u kojima je srpski teniser osvojio samo dva poena. Sa zaostatkom od 0:3 bilo je teško "uhvatiti" rivala koji je servirao prilično snažno i prilično precizno, pa je bez mnogo uzbuđenja početna dionica okončana poslije samo 22 minuta borbe.

Nakon tih 6:3, u drugom setu Viktor je isprva popravio svoj prvi servis, koji ga baš i nije služio na početku susreta. Kada bi ubacio lopticu gdje treba, Južnji i nije imao mnogo šansi, ali to se dešavalo ne toliko često "koliko je red", pa je Rus dugo imao inicijativu. Taman kada se činilo da se to mijenja, Južnji je napravio brejk i poveo sa 3:2, i to nakon što je let loptice prevario Viktora, koji je zamahnuo - u prazno.

Mogao je već u narednom gemu Troicki da uzvrati na brejk, no tri prokockane šanse, uz pomalo čudnu odluku linijskog sudije koji je očajnom procjenom prekinuo njegov nalet, omeli su ga u toj namjeri. Ruski igrač je uspio da sačuva stečenu prednost, a potom da rutinski, dobrom igrom u servis-gemovima, privede i drugi set kraju u svoju korist.

Kada je treći počeo brejkom Južnjog, mnogi su sa pravom pomislili da je više nego jasno u kom pravcu će se odvijati završnica ovog meča. Ipak, drame je bilo.

Viktor je najprije uspio da ostvari svoj prvi brejk i izjednači na 2:2, potom je konstantno vodio do završnice, u kojoj je imao i jedno prilično bolno proklizavanje. Ipak, majstorski bekhend Južnjog, iz punog trka, bio je zapravo početak sjajne dijagonale kojom je napravio brejk za 6:5, a u narednom gemu je obezbijedio trijumf i zakazao duel sa Endijem Marejem u četvtom kolu.

 

Portal Analitika