Društvo

Osnovni sud izuzeo nalaz doktora Mitrića

2906-sud
U
nastavku procesa po privatnoj tužbi Lutrije Crne Gore i Džek pota protiv MANS-a i Dejli presa, odlukom sudija podgoričkog Osnovnog suda Zorana Šćepanovića iz spisa predmeta izuzeta je medicinska dokumentacija vezana za psihijatrijski nalaz Branislava Brana Mićunovića zbog sumnje u njegovu vjerodostojnost, piše Dan.

Osnovni sud izuzeo nalaz doktora Mitrića
Portal AnalitikaIzvor

Vjerodostojnost nalaza osporio je advokata MANS-a Veselin radulović, koji je kazao da je taj dokument sačinio neuropsihijatar Borislav Mitrić, rođeni brat profesora Blagote Mitrića, koji je ranije zastupao interese Lutrije i Džek pota. Radulović je ukazao na činjenicu da ovaj nalaz nije sačinjen ni po medicinskim pravilima, jer ne sadrži broj protokola ni naziv zdravstvene ustanove.

Punomoćnik Lutrije Crne Gore i Džek pota, advokata Vladan Bojić nije se protivio zahtjevu za izuzeće ovog dokaza, uz opasku da ima još medicinske dokumentacije koja je validna i kojom će dokazati da Mićunović nije u stanju da daje izjave.

Uodlukom suda ovaj nalaz neće biti predmet vještačenja Sudsko-medicinskog odbora Medicinskog fakulteta u Podgorici, koji treba da odluči da li je Mićunović sposoban da svjedoči u ovom predmetu.

U nastavku postupka pregledani su snimci panela i sjednica na kojima je razmatrana nova verzija Zakona o igrama na sreću. Advokat Bojić je kazao da su ovi snimci dokaza da predstavnici MANS-a nisu aktivno učestvovali u ovim diskusijama iako su na to imali pravo, kao ni predstavnici  resornog ministarstva.

Lutrija Crne Gore početkom juna 2012. godine procesuirala je tužbu Osnovnom sudu u Podgorici protiv privrednog društva za izdavačku djelatnost Dejli presa i NVO MANS zbog povrede časti i ugleda. Lutrija i Džek pot traže da sud donese presudu da im Dejli pres i MANS solidarno nadoknade nematerijalnu štetu zbog povrede prava ličnosti, odnosno prava na ugled i čast, kroz satisfakciju putem plaćanja pet hiljada eura sa zakonskom kamatom od presuđenja do isplate i troškovima parničnog postupka u roku od 15 dana od prijema prepisa presude.

Nastavak suđenja zakazan je za 1. oktobar.

Portal Analitika