Zabava

Mik Džeger: Biti rok zvijezda nije intelektualno zahtjevno

2906-dzeger
M
ik Džeger
priznao je u petak kako je ustanovio da je njegova karijera u The Rolling Stones "intelektualno nezahtjevna" i kako ponekad poželi da je ostvario svoju prvu ambiciju da postane učitelj.

Mik Džeger: Biti rok zvijezda nije intelektualno zahtjevno
Portal AnalitikaIzvor

Džeger, koji će sa Stonsima imati prvi nastup na britanskom festivalu Glastonbori u subotu, izjavio je da je razmišljao o drugim opcijama u karijeri kao što su novinarska ili plesačka, iako bi to uključivalo "previše povreda".

Džeger (69), koji je još bio student u Londonskoj školi ekonomije kada su Stonsi započinjali karijeru, izjavio je u intervju za BBC: "Školski učitelj bila bi veoma zahvalna profesija, u to sam siguran".

- Milion je stvari koj bih volio da radim, da budem političar, novinar, svojevremeno sam razmišljao da budem novinar. To su zanimanja o kojim ste razmišljali kao tinejdžer, i pomislite "volio bih da sam to radio", ali to je sada potpuno besmisleno, kazao je.

- Ja, međutim, ne osjećam nezadovoljstvo što sam izgubio kontrolu nad tim i potpuno sam zadovoljan onim što sam uradio. Svi žele da urade više u svojim životima. Biti rok pjevač pomalo je intelektualno nezahtjevno, ali ja sam uradio najbolje što sam mogao, izjavio je Džeger.

Izvor: klix.ba

Portal Analitika