Politika

KNEŽEVIĆ: Krivokapićev prijedlog šovinistički čin

knezevicmilan
P
okušaj Ranka Krivokapića da kroz Predlog zakona o dopunama zakona o državnim nagradama spriječi dodjelu ovogodišnjih trinaestojulskih nagrada predstavlja šovinistički čin koji je moguće realizovati samo u totalitarnim društvima u koje se Crna Gora pretvara nezaustavljivom brzinom, saopštio je član Predsjendištva Demokratskog fronta Milan Knežević.

KNEŽEVIĆ: Krivokapićev prijedlog šovinistički čin
Portal AnalitikaIzvor

Knežević podsjeća da je predsjednik parlamenta prije mjesec i po dana saopštio da bi donošenje Lex specialisa o poništenju predsjedničkih izbora bilo logički i pravno nemoguće jer bi se time narušila izborna volja građana i “stvorio ambijent u kojem bi svaka sledeća vlast poništavala odluke prethodne”.

- Kako je onda moguće da Krivokapiću u ovom trenutku ne smetaju ni logika ni pravo, kad pokušava poništiti odluku žirija o dobitnicima trinaestojulskih nagrada, iako je Skupština, čiji je predsjednik isti Krivokapić, predložila članove žirija. Da paradoks bude potpun, jedan od članova žirija je i Andrej Nikolaidis, savjetnik u kabinetu Ranka Krivokapića, koji je naprasno nestao iz Crne Gore, čim su nacionalitički krugovi bliski pojedinim djelovima režima pokrenuli hajku na ovogodišnje laureate i članove žirija – navodi se u saopštenju Kneževića dostavljenom Portalu Analitika.

FUnkcioner DF-a navodi da je očigledna namjera pojedinih djelova režima da ozakoni teoriju da svi oni koji su na referednumu glasali za zajedničku državu, oni koji se izjašnjavaju kao Srbi, ne mogu dobiti nijednu državnu nagradu, niti obavljati važnije državne funkcije.

- Smatram da je Krivokapić, ako mu je stalo do zaštite dostojanstva države,  imao kad i zbog čega da reaguje znatno ranije, kad se povećavao PDV, kad su pokradeni predsjednički izbori, kad se zaduživao KAP, kad su privodili aktiviste MANS - a, kad je Crna Gora u ovih 17 godina sistematski pljačkana i uništavana, a ne da roni krokodilske suze nad tekovinama 13. jula, jer će zahvaljujući njemu i Đukanoviću, od Crne Gore izgleda ostati samo 13. jul – rekao je Knežević.

On je istakao da ukoliko bi ovaj Krivokapićev naum prošao u Skupštini, onda bi se ustanovilo pravilo da “svaka naredna skupštinska većina preispituje odluke prethodne, što bi Crnu Goru odvelo u anarhiju i kontinuirane podjele koje režim svih ovih godina uspješno produkuje”.

- Tako bi mu se moglo desiti da neka nova većina donese odluku da on u stvari nikad nije ni bio predsjednik Skupštine, već da se radilo o bolnoj fikciji koju će svi  željeti da što prije zaborave – poručio je Knežević.

 

Portal Analitika