Društvo

SNP: Ako prođe Krivokapićev predlog to bi bio presedan

2806SNP
S
ocijalistička narodna partija je saopštila da ako bi se omogućilo da parlamentarna većina poništava odluke žirija o nagradama, da bi to bio presedan, jer evropska praksa tako nešto ne poznaje. Ova partija smatra da svaki izabrani žiri ima svoje autonomno i neprikosnoveno pravo da odlučuje o onome zbog čega je formiran, pa tako i žiri za Trinaestojulsku nagradu.

SNP: Ako prođe Krivokapićev predlog to bi bio presedan
Portal AnalitikaIzvor

“Povodom informacije da je Ranko Krivokapić Skupštini Crne Gore podnio predlog da se izmijeni Zakon o državnim nagradama, kojim se u suštini traži poništenje odluke Žirija o dodjeli ovogodišnje Trinaestojulske nagrade, Socijalistička narodna partija Crne Gore smatra da svaki izabrani žiri ima svoje autonomno i neprikosnoveno pravo da odlučuje o onome zbog čega je formiran”, kaže se u saopštenju SNP-a dostavljenom Portalu Analitika.

Ova partija će, kako su naveli, detaljnije komentarisati Predlog zakona kada im bude dostavljen.

- Međutim ističemo, da je neprirodno da, odluke Žirija za dodjelu Trinaestojulske nagrade, koji ima puni legitimitet Skupštine Crne Gore, jer ga je upravo ona izabrala, sada ta ista Skupština dovodi u pitanje odluke žirija. Ukoliko bi se usvojio predlog Krivokapića, kojim bi se omogućilo da trenutna parlamentarna većina poništava odluke žirija o nagradama, kada god nije zadovoljna, to bi bio presedan, jer evropska praksa tako nešto ne poznaje- smatra SNP.

“Zlonamjernici bi rekli da, imajući u vidu sastav tog istog Žirija, u kojem je jedan od članova i savjetnik Ranka Krivokapića – neko je pobrkao lončiće, kaže se na kraju saopštenja.

 

Portal Analitika