Društvo

Radulović i Lompar pozdravljaju odluku Krivokapića

28radlomp
P
riča oko dodjele Trinaestojulske nagrade se nastavlja. Predsjednik Matice crnogorske Dragan Radulović pozdravlja odluku predsjednika Parlamenta Ranka Krivokapića koji je podnio Prijedlog zakona o dopunama zakona o državnim nagradama:

Radulović i Lompar pozdravljaju odluku Krivokapića
Portal AnalitikaIzvor

«Budući da je to izazvalo jednu buru negodovanja u javnosti, vjerujem da je predsjednik Skupštine postupio najracionalnije što je moguće u ovom trenutku. Zbog čega je žiri i kako je došao na tu ideju, vjerujem da to treba pogledati. Šteta je već učinjena, i ako je neko htio da to sabotira uspio je u tome. Ali što se tiče damage control-kontrole nastale štete vjerujem da je ovo jedan od najracionalnijih modela.»-kazao je on za Antenu M.

Saglasan je u svojoj izjavi za antenu M  i potpredsjednik Dukljanske akademije nauka i umjetnosti Mladen Lompar:

«Kada sam čuo imena ovogodišnjih dobitnika, pored ostalog rekao sam da ne znam postoji li većih i opasnijih mrzitelja crnogorskog kulturnog stvaralaštva. Da mislim što i oni nikad ne bih pristao da primim Trinaestojulsku nagradu. U tom trenutku povjerovao sam da ni sami nijesu znali da su bili predloženi i da im je to u najmanju ruku neko podmetnuo. Dakle, inicijativa predsjednika Skupštine ne štiti samo dostojanstvo nagrade već i dostajnstvo onih kojima je žiri ove godine, moguće i u zabuni, dodijelio nagrade, dovodeći njihovo uvjerenje u iskušenje.»

Prijedlog zakona o dopunama zakona o drzavnim nagradama će se, podsjetimo, naći na dnevnom redu Skupštine prije 13. jula.

Portal Analitika