Društvo

Alan Kožar na slobodi

28ZIKS
B
aranin Alan Kožar pušten je juče na slobodu jer mu je istekla zatvorska kazna u trajanju od šest godina i deset mjeseci.

Alan Kožar na slobodi
Portal AnalitikaIzvor

Kožar je osuđen zbog podmetanja tri eksplozije na gradilište hotela „Splendid” u Bečićima, kao i za pokušaj iznude od biznismena Žarka Radulovića, suvlasnika hotela, piše Dan.

Alan Kožar je uhapšen zajedno sa grupom koju su predvodili Saša Boreta i Ljubo Bigović, koji su osuđeni zbog "likvidacije Slavoljuba Šćekića, visokog policijskog funkcionera.

„Kožar je juče, u prijepodnevnim časovima, pušten iz Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija. Njega je ispred ulaza u ZIKS sačekao Luka Đurović“, potvrđeno je Danu iz policije.

Kožar se sredinom prošle godine našao na slobodi samo nekoliko minuta. Njemu je tada bila istekla zatvorska kazna zbog napada na „Splendid”, ali je vraćen u zatvor do okončanja novog postupka.

Trebalo je da bude pušten na slobodu zato što je izdržao kaznu koju mu je izreklo vijeće sudije Višeg suda Biljane Uskoković osudivši ga na šest godina i deset mjeseci. Međutim, pritvor mu je produžen zbog neovlašćenog držanja oružja i eksplozivnih materija i falsifikovanje isprave, tj. krivičnih djela koja je ranije počinio.

Saša Boreta, Ljubo Bigović, Ljubo Vujadinović i Alan Kožar našli su se u tri navrata na optuženičkoj klupi zbog ubistva i organizovanja ubistvo policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića, kao i zbog pokušaja iznude i podmetanja eksplozija na gradilište hotela „Splendid” u Bečićima.

Izvor:Dan,CdM

Portal Analitika