Politika

Pejović: Sada ne treba odlagati usvajanje ustavnih izmjena

okpejovic
Prva od obaveza u usvojenom akcionom planu za poglavlje 23 je Ustav i postavljeni rok do kraja jula za izmjene u dijelu pravosuđa, kazao je glavni pregovarač Crne Gore sa Evropskom unijom Aleksandar Pejović gostujući u emisiji Intervju sa povodom urednice Nevenke Ćirović. Pejović vjeruje da će u Skupštini doći do izmjena ali se nada i otvaranju pregovora u slučaju probijanja ovog roka.

Pejović: Sada ne treba odlagati usvajanje ustavnih izmjena
Portal AnalitikaIzvor

Vlada je usvojila Predloge akcionih planova za pregovarčka poglavlja 23 i 24. Predlozi akcionih planova biće proslijeđeni Evropskoj komisiji na upoznavanje i dalji postupak.

- Mislim da u komisiji u Briselu do sada je postojala određena fleksibilnost po pitanju probijanja rokova u dijelu ustavnih izmjena. Otvaranje ovih poglavlja je predviđeno do kraja godine, dakle imamo nekih šest mjeseci ali to ne znači da sada treba prolongirati usvajanje ustavnih izmjena na septembar, oktobar ili novembar- rekao je Pejović.

- Vjerujem da smo došli do jednog kritičnog momenta u kojem postoji kompromis među partijama u parlamentu da zaista krenemo i odradimo taj dio posla koji već dugo obećavamo- kazao je Pejović.

 

 

 

Portal Analitika