Abiznis

Franović predložen za člana Odbora direktora Kontejnerskih terminala

27-ZarijaFranovic
Vlada je na današnjoj sjednici predložila Skupštini akcionara Kontejnerskog terminala i generalnih tereta da za člana novog Odbora direktora izabere Zariju Franovića, bivšeg čelnika Željezničke infrastrukture.

Franović predložen za člana Odbora direktora Kontejnerskih terminala
Portal AnalitikaIzvor

Predloženo je i da se za članove izaberu Branka Nikezić, Tomislav Markolović i Ilija Vukotić.

Skupština akcionara Kontejnerskog terminala biće održana sjutra, a predlog Ministarstva saobraćaja bio je da se za članove Odbora direktora kao predstavnici državnog kapitala izaberu Miodrag Radusinović, Aleksandar Pavićević, Markolović i Nikezić.

Na prošloj sjednici Vlade odloženo je razmatranje ove tačke dnevnog reda, kako bi se obavile dodatne konsultacije.

Za vršioca dužnosti pomoćnika ministra finansija –rukovodioca Sektora državnog trezora, određen je Miodrag Radonjić, koji će na toj poziciji zamijeniti Borisa Buškovića, kome je, kako je objašnjeno iz Vlade, prestao mandat na lični zahtjev.

Vlada je donijela rješenje o određivanju vršioca dužnosti generalnog direktora Direktorata za drumski saobraćaj u ministarstvu saobraćaja i pomorstva i na to mjesto postavila Mirel Radić - Ljubisavljević, dosadašnjeg pomoćnika ministra saobraćaja i pomorstva.

Za v. d. generalnog direktora Direktorata za željeznički saobraćaj u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva postavljen je Rešad Nuhodžić, a za v.d. generalnog direktora Direktorata za pomorski saobraćaj Miodrag Kršanac.

Za v.d. generalnog direktora Direktorata za vazdušni saobraćaj u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva postavljen je Nebojša Krstajić.

 

 

Portal Analitika