Ostalo

VIMBLDON: Sigurni Del Potro, Raonić eliminisan

2706delPotro
D
el Potro, Berdih i Nišikori zabilježili su lake pobjede, a jedino iznenađenje za sada jeste eliminacija Miloša Raonića.

VIMBLDON: Sigurni Del Potro, Raonić eliminisan
Portal AnalitikaIzvor

Argentinac je bio bolji od Džesija Levina sa 6:2, 7:6 (9-7), 6:3, dok je Berdih savladao Danijela Brandsa sa 7:6, 6:4, 6:2.

Igor Sejsling (25), pobijedio je Miloša Raonića sa 7:5, 6:4, 7:6 (7-4) za najveći uspjeh u svojoj karijeri. Holanđanin će prvi put u karijeri igrati treće kolo GS turnira, a rival će mu biti Ivan Dodig, koji je u tri seta izbacio Amerikanca Kudlu.

Sejsling je igrao agresivno, ali mudro, imao je 39 vinera i sedam grešaka, naspram Raonićevih 48 direktnih poena i 24 greške. Tokom cijelog meča Holanđanin nije dozvolio rivalu nijedan brejk, spasao je sve četiri brejk lopte.

Ljodra je predao Sepiju poslije gubitka prvog seta, a Italijan će se u trećem kolu sastati sa Keijem Nišikorijem, koji je pobijedio Leonarda Majera 7:6, 6:4, 6:2. Francuz Matje u drugom setu je predao meč Felisijanu Lopesu, koji čeka boljeg iz meča Has - Vang.

Ljevoruki Amerikanac Levin ozbiljniji otpor Del Potru pružio je jedino u drugom setu, kada je servirao za izjednačenje pri rezultatu 5:3. Tada je spasao brejk loptu fantastičnom reakcijom i lobom, ali je potom vezao dvije greške i vratio rivala u set.

Argentinac nije blistao, ali bi se Levinu uvijek stegla ruka u prelomnim trenucima. Tako je bilo i u taj brejku, kada je olako promašio nekoliko forhenda. Treći set bio je formalnost, a u narednoj rundi Del Potro će igrati sa pobjednikom duela Dimitrov - Žemlja.

Berdih je kontrolisao meč sa Brandsom, dozvolio mu je samo jednu brejk loptu, koju je Njemac iskoristio i tako se vratio u prvi set nakon ranog zaostatka. U neizvjesnom taj brejku Čeh je pobijedio, zatim je napravio ključni brejk u devetom gemu drugog seta, a u trećem je Njemcu ponestalo snage.

Berdih sada igra sa Kevinom Andersonom, koji je u tri seta dobio Poljaka Mihala Pšisjenžnog. Čeh je dobio svih osam dosadašnjih mečeva sa Andersonom, a pritom je izgubio samo tri seta.

Iako je zbog povrede tetive odustao od dubla, Bernard Tomić se oporavio za singl i sa 6:3, 6:4, 7:5 savladao je veterana Blejka, pa ga sada čeka duel sa Gaskeom. Oba dosadašnja meča dobio je Francuz.

Muškarci, drugo kolo, gornji dio žrijeba:

Andreas Sepi – Mikael Ljodra 7:5, predaja

Bernard Tomić – Džejms Blejk 6:3, 6:4, 7:5

Kevin Anderson – Mihal Pšisjenžni 6:4, 7:6, 6:4

Huan Martin del Potro – Džesi Levin 6:2, 7:6, 6:3

Tomaš Berdih – Danijel Brands 7:6, 6:4, 6:2

Kei Nišikori – Leonardo Majer 7:6, 6:4, 6:2

Felisijano Lopes – Pol-Anri Matje 6:3, 5:1, predaja

Igor Sejsling – Miloš Raonić 7:5, 6:4, 7:6

Ivan Dodig – Denis Kudla 6:1, 7:6, 7:5

Rišar Gaske – Go Soeda 6:0, 6:3, 6:7, 6:3

Portal Analitika