Abiznis

Izabran novi Upravni odbor Američke privredne komore u Crnoj Gori

americkaprkom2706
U
okviru današnjeg redovnog zasijedanja Generalne skupštine Američke privredne komore izabran je novi Upravni odbor, saopšteno je iz Američke privredne komore.

Izabran novi Upravni odbor Američke privredne komore u Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

U sastavu novog odbora, kako se navodi, nalaze se predstavnici vodećih američkih i drugih stranih kompanija iz različitih sektora privrede.

„Za novog predsjednika Američke privredne komore izabran glavni izvršni direktor kompanije „doMEn“,   Predrag Lešić. Novi potpredsjednik je izvršni direktor kompanije „Telenor“, Michael Malvebo. Na mjesto sekretara-blagajnika, zaduženog za finansije, izabran je Zoran Pavlović, izvršni direktor kompanije „Milšped Montenegro“.

Na pozicije guvernera bez portfelja sa dvogodišnjim mandatom izabrani su izvršni direktor kompanije „Microsoft Montenegro“ Oliver Obradović i menadžer korporativnih poslova kompanije „Coca Cola Hellenic“, Miloš Blagojević“, navodi se u saopštenju.

Odlukom većine članova na poziciju guvernera bez portfelja sa jednogodišnjim mandatom izabran je Predrag Hajduković, direktor za razvoj biznisa u revizorskoj kući „KPMG“. Pored izabranih članova, svoj mandat u upravnom odboru nastavlja izvršna direktorka osiguravajuće kuće „UNIQA“, Nela Belević. Novi Upravni odbor stupa na dužnost istekom mandata postojećem odboru 1. avgusta 2013. godine.

Američka privredna komora će nastaviti aktivnosti u cilju uklanjanja barijera za razvoj biznisa u Crnoj Gori i pospješivanje preduzetništva.

Novi Upravni odbor će, kako se dalje ističe, intenzivirati saradnju sa donosiocima odluka i predstavnicima međunarodne zajednice, promovišući principe i najuspješnija iskustva iz američke poslovne prakse.

Na početku skupštine ambasadorka SAD-a u Crnoj Gori Sju  K. Braun je izrazila zadovoljstvo uspjehom u radu Američke privredne komore i pozdravila izuzetne napore Svetlane Vuksanović, koja je nakon isteka dva uzastopna mandata istupila iz Upravnog odbora. Izvršni direktor Edin Seferović je predstavio rezultate na polju poboljšanja poslovnog ambijenta i zastupanja kroz aktivnosti Radnih grupa za poreze, nekretnine, radne odnose i za društveno odgovorno poslovanje.

Oni su se zahvalili prethodnom upravnom odboru na posvećenosti u ispunjenju vizije i strateških ciljeva Američke privredne komore, naročito u pogledu širenja mreže članstva i produbljivanja saradnje sa relevantnim institucijama.

 

Portal Analitika