Fudbal

RAKOJEVIĆ: Samo je Rudar favorit

2706RakojevicNikola
P
rotivnici crnogorskih timova u kvalifikacijama za Evrokupove, osim rivala Rudara, imaju ulogu favorita u predstojećim utakmicama, ocijenio je za Minu, trener Mladosti Nikola Rakojević.

RAKOJEVIĆ: Samo je Rudar favorit
Portal AnalitikaIzvor

"Svi ti klubovi su mnogo uložili u igrački kadar i infrastrukturu. Igraju konstantno u evropskim takmičenjima, za razliku od timova iz naše lige. U stanju su da dovedu kvalitetne igrače i prava pojačanja, što im pomaže da postižu dobre rezultate", rekao je Rakojević agenciji Mina.

Sutjeska će u kvalifikacijama za Ligu šampiona igrati protiv moldavskog Šerifa.

Rudar će, u kvalifikacijama za Ligu Evrope, igrati protiv jermenske Mike, dok će rivali Mladosti i Čelika u istom takmičenju biti mađarski klubovi Videoton i Honved.

Rakojević je ulogu favorita u dvomeču njegove ekipe sa Videotonom prepustio mađarskom klubu.

"Videoton je u prednosti jer ima iskusnije igrače i iskustvo igranja evropskih utakmica. U nihovim redovima igraju Španci, Brazilci, Portugalci", smatra Rakojević.

On je ocijenio da jedina eventualna slabost Videotona može biti odlazak portugalskog trenera Paola Souse, koji je najzaslužniji za uspjehe.

"Činjenice da su uspjeli da eliminišu turski Trabzon, Slovan iz Bratislave, da savladaju Bazel i Sporting u gostima dovoljno govori o njihovim kvalitetima", rekao je Rakojević.

On smatra da je, i pored neiskustva njegove ekipe, takmičenje u Evropi veliki motiv, koji može da preraste u psihološko opterećenje.

"Moramo se spremiti kvalitetno, prije svega na psihološkom planu, jer većina naših igrača prvi put igra evropske utakmice. Teško da možemo da se adekvatno fizički pripremimo u narednih 15 dana, i mislim da je i u tom dijelu Videoton iznad nas", rekao je Rakojević.

On je kazao da crnogorski šampion Sutjeska neće imati lak zadatak protiv Šerifa.

"Šerif je favorit u dvomeču sa Sutjeskom. Igraju konstantno u Evropi, za razliku od Sutjeske i generalno mnogo više ulažu u fudbal", rekao je Rakojević.

On je, komentarišući šanse pljevaljskog Rudara, kazao da bi eventualnu prednost mogla predstavljati prva utakmica koju će oni odigrati na svom terenu.

"Rudar je i prošle godine igrao protiv jermenske ekipe, koja se pokazala kao dosta agresivna i odlično fizički pripremljena. Oni su bili u prednosti jer su iza sebe imali osam odigranih kola u prevenstvu, ali sada je situacija drugačija", rekao je Rakojević.

On je kazao da fubalere Čelika očekuje težak dvomeč protiv mađarskog Honveda.

"Honved je ekipa sa tradicijom, trećeplasirani tim mađarskog prvenstva. Čelik ima kvalitetne igrače, koji nijesu na pravi način iskorišteni, ali svakako imaju ekipu za poštovanje", rekao je Rakojević.

Portal Analitika