Politika

Simović: Ne opstruiramo rad Anketnog odbora

anketniodbor2106
Č
lanovi Anketnog odbora iz Demokratske partije socijalista (DPS) ne blokiraju rad tog skupštinskog tijela, ali sprečavaju nezakonito postupanje njegovog predsjednika, rekao je poslanik te parije Milutin Simović.

Simović: Ne opstruiramo rad Anketnog odbora
Portal AnalitikaIzvor

On se danas u Podgorici sastao sa predstavnicima Delegacije Evropske Unije (EU( u Crnoj Gori, Mitjom Drobničem i Albertom Kamaratom.
Simović je novinarima u Skupštini kazao da je predstavnike EU upoznao sa radom Anketnog odbora.
Prema njegovim riječima, DPS doprinosi kvalitetnom radu Ankentnog odbora.

- DPS ne guši, ne blokira i ne opstruira rad Anketnog odbora. DPS, kroz rad svojih članova, blokira nezakonito ponašanje predsjednika tog tijela, njegov doživljaj da je tužilac i sudija i njegovu političku potrebu i želju da DPS proglasi krivom - rekao je Simović, javlja agencija MINA.
On je Drobniču i Kamarati kazao da su se odazvali svi koje je Anketni odbor pozvao na saslušanje i da su, tvrdi Simović, da li odgovore na sva pitanja.
- Odgovori su pokazali da nije bilo zloupotrebe državnih resursa, službenog položaja kao ni diskriminacije po bilo kom osnovu uključujući i partijsku diskriminaciju - rekao je on.
Simović je, kako je naveo, ukazao predstavnicima evropske delegacije da se odgovori „nijesu dopali predsjedniku Aknektnog odbora“.
- Za kvalitet Anketnog odbora je važno da su odgovori bili istiniti, a ne da li su bili u skladu sa željama i političkim potrebama bilo koga pa makar to bio i predsjednik Anketnog odbora - rekao je Simović.
On je dodao da DPS doprinosi da se dođe do rezultata.
- Smatramo da rezultat treba da budu činjenice, informacije i istina, a rezultat ne može, ne treba i neće biti želja politička potreba bilo koga - rekao je Simović.
Simović je, na sastanku sa Drobničem i Kamaratom, kako tvrdi, ukazao na potrebu jačanja parlamanetarne kontrole.
On je dodao da Ustavne promjene zavise od svih i rekao kako se nada da će taj posao biti završen do 31. jula kada je i predviđeno.
Simović je ukazao na, kako je naveo, punu posvećenost Radne grupe za izmjenu izbornog zakonodavstva.
- Članovi DPS-a u tom tijelu daju puni doprinos radu i danas će kopredsjednici Radne grupe uputiti zahtjev delagaciji EU da nam obezbijede tehničku podršku kroz angažman eksperta koji će dati doprinos daljim aktivnostima grupe - rekao je on.

Portal Analitika