Fudbal

KK: Španija i Italija u borbi za finale

BufonTores2
D
rugi polufinalni par Kupa Konfederacija u Brazilu je repriza posljednjeg finala Evrope između Španije i Italije.

KK: Španija i Italija u borbi za finale
Portal AnalitikaIzvor

 

U tom finalu je "crvena furija" pregazila Italijane ubjedljivim rezultatom 4:0 i potvrdila dominaciju na Starom kontinentu. Italijani sanjaju revanš, o čemu svjedoče i riječi selektora Španaca Visentea Del Boskea.

''Polufinale Kupa Konfederacija je idealna prilika Italijanima za revanš za poraz u finalu Evropskog prvenstva. Biće teško opet ih savladati jer svi znamo ko su Italijani. Ipak, vjerujem u moj tim i plasman u finale. Želimo da zaokružimo trofeje na velikim takmičenjima'', rekao je strateg Španije.

Kapiten Italije Đanluiđi Bufon smatra da su Španci favoriti, ali da Italija ima svoje adute u predstojećoj utakmici.

''Naš tim posjeduje veliki potencijal i sposoban je da se nadmeće sa velikim imenima španskog i svjetskog fudbala. Potrebno je da uđemo u utakmicu smireno i sa puno samopouzdanja, kako nam se ne bi ponovio rezultat iz prošlogodišnjeg finala EURO.''

Dva tima do sada su odigrala 31 meč. Italijani su upisali 10 pobjeda, naspram devet Španaca. Posljednju pobjedu Italija je nad Španijom ostvarila u avgustu 2011. godine u prijateljskom meču (2:1). Mario Baloteli i Ignjacio Abate sigurno propuštaju duel zbog povrede, a pod znakom pitanja su i glavni igrači sredine terena Andrea Pirlo i Rikardo Montolivo. Utakmica počinje u 21 sat.

Portal Analitika