Društvo

Let kasnio zbog problema u međubankarskoj transakciji

2606montenegro-airlines
U
slijed problema koji je nastao u međubankarskoj transakciji u inostranstvu današnji let Montenegro erlajnsa na relaciji London - Tivat kasnio je tri sata i 20 minuta, saopšteno je iz kompanije.

Let kasnio zbog problema u međubankarskoj transakciji
Portal AnalitikaIzvor

Avion iz Londona je trebalo da poleti po redu letenja u 14 sati i 50 minuta.

Iz Montenegro erlajnsa je saopšteno da je kašnjenje nastalo jer se prilikom plaćanja fakture za gorivo koje je obavljeno još u petak, desio zastoj u transferu novca ka snabdjevaču gorivom na londonskom aerodromu.

- Da se ne bi čekao međubankarski rasplet situacije, relevantne sluzbe Montenegro erlajnsa su problem riješile dokazom da je faktura plaćena još 21. juna, nakon čega su se odmah stvorili uslovi za polijetanje, navedeno je u saopštenju kompanije.

Zbog kašnjenja koje, kako je objašnjeno, nije izazvao Montenegro erlajns, nakon pribavljenih novih dozvola za polijetanje sa londonskog aerodroma, avion je poletio tek u 18 sati i 23 minuta.

Međutim, zbog nemogućnosti noćnog slijetanja na Aerodrom Tivat, avion je preusmjeren na Podgoricu. Svim putnicima je obezbijeđen autobuski transfer do njihovog odredišta.

Montenegro erlajns je već zatražio zvanično objašnjenje poslovne banke zbog čega je došlo do ovog zastoja, nakon čega će zauzeti svoj stav po ovom pitanju.

Kompanija se izvinjava putnicima uslijed neprijatnosti, iako ih nije ona izazvala.

Izvor: mina

Portal Analitika