Društvo

Bošković uručio Plakete najistaknutijim stručnim radnicima

2606-boskovic
M
inistar rada i socijalnog staranja mr Predrag Bošković otvorio je danas skup stručnih radnika zaposlenih u ustanovama socijalne i dječije žaštite Crne Gore i uručio Plakete najistaknutijim stručnim radnicima, navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Bošković uručio Plakete najistaknutijim stručnim radnicima
Portal AnalitikaIzvor

- Međusobna saradnja stručnih radnika u svrhu  sprovođenja mjera socijalne uključenosti je osnovni model unapređenja sistema socijalne i dječije žaštite koji predstavlja jedan od prioritetnih ciljeva Vlade Crne Gore i Ministarstva rada i socijalnog staranja, naglasio je ministar Bošković i dodao da Crna Gora treba da unaprijedi profesionalno znanje i kapacitete u oblasti socijalne i dječije žaštite, te da upravo ovakav trening program je dobra prilika da se to i dogodi.

Ovom prilikom ministar Bošković, uručio je Plakete najistaknutijim stručnim radnicima za zasluge i doprinose u uspostavljanju, održavanju i promovisanju socijalne i dječije zaštite za samostalan i produktivan život pojednica i porodice.

Na skupu će se predstavnici sindikata zaposlenih u socijalnoj djelatnosti razmatrati odredbe novog Zakona o socijalnoj i dječijoj žaštiti,  kao i razmjenti  informacije i iskustava o primjerima  dobre prakse.

Portal Analitika