Društvo

PG BIRO: Sastanak Mugoše i Fotopulosa

2606-PG-biro
N
ovi ambasador Grčke u Crnoj Gori Ilias Fotopulos posjetio je danas Glavni grad gdje se susreo sa gradonačelnikom Podgorice dr Miomirom Mugošom, navodi se u saopštenju PG Biro-a dostavljenom Portalu Analitika.

PG BIRO: Sastanak Mugoše i Fotopulosa
Portal AnalitikaIzvor

U dužem razgovoru sagovornici su zajednički zaključili da su odnosi između Crne Gore i Grčke, kao i između dva glavna grada – Podgorice i Atine, izuzetno kvalitetni, ali i da ima prostora i mogućnosti da se saradnja, uprkos ekonomskoj krizi, produbljuje i jača u obostranom interesu.

Gradonačelnik Mugoša predstavio je ambasadoru potencijale za investiranje u glavnom gradu, kao i kapitalne projekte koji će se realizovati u Podgorici u narednom periodu, posebno izdvajajući izgradnju putne infrastrukture i uređaja za prečišćavanje otpadnih voda sa primarnom mrežom fekalne kanalizacije.

- Ambasador je saopštio da je i prije dolaska u Podgoricu imao priliku da se upozna sa razvojem i modernizacijom glavnog grada Crne Gore u prethodnih deset godina. On se zahvalio gradonačelniku na brojnim korisnim i zanimljivim informacijama koje su mu dale ideje za razmišljanje u pravcu preduzimanja konkretnih koraka za jačanje saradnje dvije zemlje, zaključak je saopštenja.

Portal Analitika