Politika

MVPEI demantuje Medojevića: Nije bilo priče o ostavci

okmvpei
M
inistarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija demantovalo je navode predsjednika Pokreta za promjene i funkcionera Demokratskog fronta Nebojše Medojevića izrečene u dnevnom listu Dan da je jedan visoki zvaničnik Evropske unije obavijestio lidera DPS-a Mila Đukanovića tokom njegove posljednje zvanične posjete Briselu, da Unija očekuje njegovu bezuslovnu ostavku na mjesto premijera.

MVPEI demantuje Medojevića: Nije bilo priče o ostavci
Portal AnalitikaIzvor

- MVPEI oštro demantuje navode funkcionera Demokratskog fronta Nebojše Medojevića da je tokom zvanične posjete predsjednika Vlade Mila Đukanovića Briselu bilo razgovora na teme koje navodi u današnjoj izjavi dnevnoj novini Dan. Prilikom svih susreta kako sa visokim predstavnicima EU, tako i predstavnicama država članica, nikada, pa ni tokom posljednjeg boravka u Briselu, nije pominjana tema koju Medojević pominje. Naprotiv, prilikom svih susreta iskazana je puna podrška za nastavak saradnje sa Vladom Crne Gore čiji je glavni spoljnopolitički prioritet evropska i evroatlantska integracija, navodi se u saopštenju MVPEI dostavljenom Portalu Analitika.

Podsjećamo da je Crna Gora za kratko vrijeme ispunila neophodne uslove, prije svega, za otvaranje pregovara sa EU, a u prethodnom periodu zaokružila pregovaračku struktura, završila proces skrininga, te privremeno zatvorila dva pregovaračka poglavlja, a usvajanjem akcionih planova za poglavlja 23 i 24 otvoriće put ka nastavku dinamičnih aktivnosti u procesu pridruživanja.

Frekventni susreti na relaciji visokih predstavnika Vlade i Brisela potvrda su partnerskog odnosa i uzajamnog povjerenja, ali i važne uloge koju Crna Gora kao jedina država koja pregovara sa EU ima u regionu. Crna Gora će u narednom periodu nastaviti sa svim aktivnostima na ispunjavanju evropske agende, bez obzira na sporadične opstrukcije, koje se i u vidu ovih izjava postavljaju kao izazov na našem evropskom putu, zaključeno je u saopštenju.

 

 

Portal Analitika