Društvo

Rumuni izrazili zahvalnost: Naša braća Crnogorci pokazali su šta znači biti čovjek!

2606-andjeli
„Hvala Crna Goro“ – je Fejsbuk stranica napravljena dan poslije teške saobraćajne nesreće u kanjonu Platije. Sada broji oko 1.800 članova, a napravljena je u znak zahvalnosti crnogorskom narodu.

Rumuni izrazili zahvalnost: Naša braća Crnogorci pokazali su šta znači biti čovjek!
Portal AnalitikaIzvor

- Putem ove stranice želimo da se zahvalimo našoj braći iz Crne Gore za njihovu pomoć i humanost, ali i da im čestitamo što su primjer za cijeli svijet, stoji na stranici.

2606-fb-pocetna

Osim mnogobrojnim komentarima, građani Rumunije svoju zahvalnost i poštovanje građanima Crne Gore upućuju i putem fotografija. U njima su svi oni koji su se zadesili na mjestu nesreće, predstavljeni kao anđeli. Na fotografijama, u znak zahvalnosti, su se našli i mnogobrojni građani koji su tog dana donirali krv.

2606-postovanje

U saobraćajnoj nesreći, koja se u nedjelju dogodila na mostu Grlo u blizini manastira Morača, poginulo je 18 državljana Rumunije, dok je njih 29 teško povrijeđeno. Uzrok nesreće se još ne zna. I rumunske vlasti odlučile su da danas, na nacionalni praznik Dan zastave, bude proglašen Dan žalosti.  I Vlada Crne Gore proglasila je današnji dan za Dan žalosti u Crnoj Gori, saopšteno je sinoć iz Vladinog Biroa za odnose sa javnošću.

- Ovo je dan nacionalne žalosti u Rumuniji, ali i u Crnoj Gori. Naša crnogorska braća nastavljaju da nas iznenađuju svojom dobrotom i solidarnošću. Poštovanje, jedan je od mnogobrojnih postova na stranici napravljenoj u zahvalnost požrtvovanosti ljudi iz Crne Gore.

Na stranicu se osim fotografija i komentara, mogu naći i snimci sa mjesta nesreće, kao i snimci prenošenja poginulih i povrijeđenih, ali i njihov transport za Rumuniju gdje će se nastaviti njihovo liječenje.

- Naša braća Crnogorci pokazali su šta znači biti čovjek, sada je red na nas!, samo je jedan od komentara administratora stranice.

K. ĆETKOVIĆ

 

Portal Analitika