Društvo

Vanja Ćalović i MANS kažnjeni sa 1.650 eura

mans
P
odgorička Komunalna policija kaznila je juče izvršnu direktorku Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) Vanju Ćalović sa 150 eura, a tu NVO sa 1.500 eura zbog, kako je navedeno u prekršajnom nalogu, kršenja Zakona o putevima.

Vanja Ćalović i MANS kažnjeni sa 1.650 eura
Portal AnalitikaIzvor

U prekršajnom nalogu je navedeno da su Ćalović i aktivisti MANS-a, tokom performansa ispred zgrade crnogorskog parlamentra, prosuli crvenu farbu na dio kolovoza i trotoara, čime su prekršili Zakon o putevima.

Ćalović i aktiviste MANS-a tek očekuje kazna Prekršajnog suda u Podgorici, po prekršajnoj prijavi crnogorske policije.

Policija je 21. juna privela Ćalović i još pet aktivista MANS-a, nakon performansa koji su organizovali ispred Skupštine Crne Gore, zbog povećanja poreza na dodatnu vrijednost (PDV).

Oni su privedeni nakon što su tokom performansa prosuli crvenu farbu na stepenice i trotoar ispred ulaza u crnogorsku Skupštinu. Ćalović i pet aktivista MANS-a, nakon provođenja, dovedeni su u podgorički Prekršajni sud. Poslije saslušanja oni nisu kažnjeni po skraćenom postupku, već je prekršajni sudija odlučio da pretres odloži za 8. jul.

MANS je performansom protestovao, jer je predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić u srijedu u parlamentu glasao za povećanje PDV-a sa17 na 19 odsto. Aktivisti MANS-a su naveli da je glas Krivokapića bio presudan da parlament prihvati predlog Vlade Crne Gore o povećanju PDV-a. (Vijesti)

 

Portal Analitika