Abiznis

Akcija kontrole ribolova na teritoriji Opštine Bar i Opštine Ulcinj

Ribariok
U
prava za inspekcijske poslove, Inspekcija za morsko ribarstvo u saradnji sa Graničnom plovnom policijom, izvršila je u nedjelju 23. juna 2013. godne opsežnu akciju kontrole ribolovnih aktivnosti na moru, na teritoriji Opštine Bar i Opštine Ulcinj, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede.

Akcija kontrole ribolova na teritoriji Opštine Bar i Opštine Ulcinj
Portal AnalitikaIzvor

Akcija predstavlja početak dogovorenih aktivnosti između Uprave za inspekcijske poslove, Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, Granične plovne policije i Instituta za biologiju mora. Riječ je o značajnom iskoraku, u cilju sprovođenja Zakona o morskom ribarstvu i marikulturi, koji će u značajnoj mjeri smanjiti nelegalan ribolov u Crnoj Gori. U toku akcije pronađeno je i oduzeto više ribolovnih alata i opreme. Izdata su i dva prekršajana naloga. Takođe, ovom prilikom izvršena je kontrola sportsko-rekreativnog ribolova na moru, u pogledu upotrebe ribolovnih alata, količine ulova i obaveznog posjedovanja dozvole za ovu vrstu ribolova.

- Podsjećanja radi, svi ribolovni alati koji se koriste u velikom i malom privrednom ribolovu moraju biti obilježeni u skladu sa Zakonom, odnosno Pravilnikom o konstruktivno-tehničkim karakteristikama ribolovnih alata i opreme („Sl.List CG“, br.8/11). Takođe, za potrebe stavljanja u promet ribe i drugih morskih organizama, izlovljenih u skladu sa Zakonom, svi ribari koji posjeduju dozvolu za obavljanje privrednog ribolova moraju uredno da vode dnevnik ulova i mjesečni izvještaj o ulovu, kako bi izbjegli visoke kazne koje su propisane za nepoštovanje važećih zakonskih propisa u oblasti morskog ribarstva, navodi se u saopštenju.

 

 

Portal Analitika